Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#068
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

3 de juliol de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recordeu:
En rebaixes, una reducció del preu no implica una disminució de la qualitat

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Càpsules de consum

  Les factures clares

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya

  Reducció de càrregues administratives

 

:: Actualitat

L'1 de juliol va començar la campanya de rebaixes d'estiu (que durarà fins al 31 d'agost) i l'Agència Catalana del Consum recorda que fer rebaixes és una decisió de cada comerciant, el qual també en decideix la durada, que pot oscil·lar entre una setmana, com a mínim, i dos mesos com a màxim. Per a que gaudiu de les rebaixes de manera responsable i sense sorpreses desagradables, us recomanem que seguiu alguns consells.


D'acord amb la normativa comunitària d'itinerància, coneguda com a "roaming", el cost de fer i rebre trucades en itinerància a la Unió Europea serà més baix que en el 2007, quan es va iniciar la regulació d'aquestes tarifes. Així, el juliol de 2012, el màxim de les tarifes d'itinerància hauran de ser 29 ct./minut per cada trucada realitzada i 8 ct./minut per cada trucada rebuda a l'estranger. A més, els preus màxims per als serveis de dades (Internet mòbil) s’introduiran l'1 de juliol de 2012, i es reduirà, per tant, el cost de navegar per Internet.


La Fundació FC Barcelona i l'Agència Catalana del Consum (ACC) han signat un conveni col·laboració, gràcies al qual les dues entitats fomentaran entre els infants i els joves el consum responsable. Aquesta tasca es durà a terme en el marc del projecte "FutbolNet" de la Fundació, en concret durant la celebració dels Festivals "FutbolNet" que es duen a terme a diversos municipis catalans. A cada Festival hi haurà un espai divulgatiu de l'ACC on s'oferirà informació als joves participants sobre el consum responsable, amb l'objectiu de fer-los reflexionar sobre la seva actitud en referència a aquest tema, afavorint el consum crític i reflexiu.


Roda de premsa
La jornada va tenir lloc a Sant Fruitós de Bages.

Un dels principals objectius de la VI Assemblea de la Xarxa Local de Consum i la XVII Trobada de Serveis Municipals de Consum era tractar, des del punt de vista de la política municipal, la situació provocada pels productes financers d'alt risc i fixar criteris d'actuació futura per a la defensa dels drets de les persones consumidores. Amb la participació del director Alfons Conesa, va quedar clara la voluntat de l'ACC d'impulsar el treball en xarxa per prevenir i pal·liar els conflictes de consum. La jornada va ser organitzada pel Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona.


Les persones usuàries que hagin estat afectades per l'avaria a la xarxa fixa de telefonia i la connexió a Internet, que ha tingut lloc a determinats municipis de Catalunya, i hagin patit una interrupció temporal d'aquests serveis, tenen dret a rebre una compensació del seu operador de telefonia i Internet.


El Govern ha aprovat una modificació del Codi de Consum de Catalunya per incrementar la informació i les garanties de les persones que contractin crèdits o préstecs hipotecaris. L'objectiu de la reforma és millorar i ampliar la informació prèvia que s'ha de lliurar al consumidors. Així, s'adverteix, per exemple, de la possibilitat d'increment dels tipus d'interès, el risc de perdre l'habitatge en cas d'incompliment dels compromisos derivats del contracte, els serveis accessoris que estan obligats a contractar i les clàusules contractuals que generin més risc.:: Destaquem

Vídeo amb consells per comprar en època de rebaixes

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::