Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#056
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

17 de gener de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
L'única cosa que no canvia durant les rebaixes són els teus drets

Sumari
 • Consum In - La nostra força

  Codi de Consum de Catalunya

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Les factures clares

  Test d'autoavaluació d'empreses

 

:: Actualitat

La mostra Consum In - La nostra força, sobre els drets i els deures de les persones consumidores, es pot visitar del 16 al 31 de gener al centre comercial Las Arenas, a Gran Via de les Corts Catalanes 373-385 de Barcelona.


Si heu estat afectats per l'avaria a la xarxa mòbil i a la connexió a Internet que va tenir lloc a Girona el passat 11 de gener i heu patit una interrupció temporal d'aquests serveis, teniu dret a rebre una compensació del vostre operador de telefonia. Vegeu com reclamar.


De cara a la campanya de rebaixes d'hivern, que va començar el 7 de gener i finalitzarà el 6 de març, l'Agència Catalana del Consum (ACC) recomana a les persones consumidores i usuàries seguir alguns consells per gaudir-ne de manera responsable.


IMATGE

El director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, va inaugurar l'estada de l'ECC a Tarragona, que acollirà uns 2.300 alumnes d'educació primària, secundària i especial fins al proper 2 de març, amb l'objectiu de divulgar els drets i deures de les persones consumidores.


La UE ha investigat els webs que ofereixen crèdits al consum, a fi de comprovar si, abans de signar el contracte, els consumidors reben la informació a la qual tenen dret segons la normativa europea. Les autoritats nacionals han inspeccionat més de 500 webs i han indicat que el 70% (393 webs) s'ha d'investigar més a fons perquè la publicitat no inclou la informació obligatòria, les ofertes ometen informació essencial per poder prendre una decisió o bé els costos es presenten de manera enganyosa.


IMATGE

Les disfresses infantils d'home llop, mòmia i monstre, de la marca RUBIE'S, són perilloses per la possible inflamabilitat del producte i la disfressa de pirata podria causar l'asfíxia del nen/a per la presència de cordons d'una llargària superior a la permesa. D'altra banda, la trona d'IKEA per a nens amb cinturó de seguretat, model ANTILOP (amb número de proveïdor 17389 i dates de fabricació 0607-0911), pot obrir-se durant el seu ús i fer caure l'infant.


La Llei 9/2011, del 29 de desembre, de promoció de l'activitat econòmica (DOGC núm. 6035, de 30 de desembre de 2011) ha introduït canvis en el redactat del text original de la Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya.

:: Destaquem

IMATGE

L'Agència Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya ja té presència a Twitter i a Facebook, amb l'objectiu de promoure entre la ciutadania, les empreses i els organismes de consum l'exercici d'un consum informat, reflexiu i conscient. A les xarxes socials, l'ACC no preveu facilitar informació personalitzada (com ara respostes a consultes, queixes o reclamacions), per tant, les sol·licituds d'informació personalitzada les adreçarem als canals actuals de contacte: el telèfon d'Atenció Ciutadana (012) i el web consum.cat.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::