Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#027
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

21 de juny de 2010
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
La publicitat és vinculant, per tant, pots exigir-ne el compliment. Conserva-la!


  • Escola del Consum
  • Bloc de consum
  • Jornada Avantatges i inconvenients de la liberalització

  • Exposició 'Consum IN'

    Pren el control de la teva economia
 

:: Editorial

Les relacions internacionals

Una delegació dels responsables de Consum del Govern de Mèxic ens acaba de fer una visita a Barcelona. La delegació, encapçalada per director general de Verificació i Vigilància de la Procuradoria Federal del Consumidor (Profeco) de Mèxic, José Luis Alba Costal, ha volgut conèixer de primera mà l'experiència en aquests 5 anys de vida de l'Agència Catalana del Consum

Durant l'estada a Barcelona els representants de Profeco han visitat els diferents serveis de l'ACC, com ara el Servei d'inspecció, el de Mediació, el Centre Europeu del Consumidor, la Junta Arbitral de Consum de Catalunya o l'Escola del Consum (ECC). També van aprofitar per a visitar la Universitat UB-IL3, on s'imparteix la primera edició del Màster Europeu de Consum. L'estada a Europa de la delegació mexicana només ha tingut dues aturades: una a Barcelona per a conèixer l'activitat de l'ACC i l'altra a Brussel·les per a aprofundir sobre el sistema RAPEX d'alertes de productes amb risc per als consumidors.

Crec que és destacable que un país com Mèxic, amb més de 100 milions d'habitants, vulgui aprendre de primera mà com es desenvolupen les polítiques de Consum a Europa, i ho faci escollint Catalunya com a model de referència i d'estudi. A l'iniciar aquesta legislatura vam fixar-nos com a objectiu esdevenir un model de referència en la definició i aplicació de les polítiques de Consum a Europa i aquesta visita ens diu que anem pel bon camí.

Jordi Anguera
Director

:: Actualitat

L'Escola del Consum de Catalunya (ECC) conclou el curs 2009-2010 amb una xifra rècord de visites, des que va començar a funcionar l'any 2003. Així, durant 2009, han passat 16.790 alumnes per les seves aules. D'aquests, 10.771 corresponen a estudiants de Barcelona i la seva àrea metropolitana i els 6.019 restants, a la resta del territori català. Aquesta xifra total, sumada a les xifres dels sis cursos anteriors, arriba als 76.451 alumnes que han gaudit de les activitats de l'ECC. La seu itinerant de l'ECC ha visitat enguany les comarques següents: Tarragonès, l'Alt Camp, el Montsià, Ribera d'Ebre, Anoia, Ripollès, Baix Empordà, Gironès, Solsonès i el Segrià.Inauguració de la mostra "Amb tu segur"

La Sala Santa Llúcia de Reus ha acollit l'exposició sobre seguretat de productes, “Amb tu segur”, per tal d'informar dels elements clau per a garantir la compra i el consum de productes amb seguretat.

El 2 de juny, l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez Segura; el regidor dels Serveis Generals i Hisenda, Carles Salas i Martí; i el director de l'ACC inauguraren la mostra que s'ha pogut visitar fins al passat dia 19.


Aquesta exposició sobre els drets i els deures de les persones consumidores, que romandrà oberta a la sala Sant Joan de Lleida (Plaça Sant Joan s/n) fins al 30 de juny, convida els ciutadans i ciutadanes a reflexionar sobre els seus drets i, especialment, sobre els seus deures com a persones consumidores.

El visitant trobarà consells pràctics de com actuar davant dels entrebancs més habituals que es poden plantejar en els sectors que han generat més reclamacions a l'ACC durant l'any 2009: telefonia i Internet, transport aeri i consum energètic.Cloenda del 20è curs d'ATC

El passat 1 de juny va tenir lloc la cloenda del 20è Curs d'Assistents Tècnics en Consum (ATC) de l'Agència Catalana del Consum (ACC), així com l'entrega de premis dels treballs finals. La subdirectora general d'Atenció al Consumidor, Montserrat Sagalés, va presidir l'acte.

Aquest any, el curs adreçat a professionals del món del consum ha comptat amb 38 alumnes de diferents organismes, principalment tècnics de les associacions de consumidors i de diferents OMICs i OCICs catalanes.:: Destaquem

A Catalunya, amb l'arribada de l'estiu, arriben també les celebracions de festes populars i tradicions, com les revetlles, que suposen un increment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres. La campanya "Revetlles amb precaució" vol recordar els usuaris dels petards quins són els riscos de l'ús del material pirotècnic, per tal de minimitzar els riscos, davant els quals són vulnerables tant les persones com el medi natural. Les administracions, les associacions municipals i els majoristes de focs d'artifici s'uneixen per tal de difondre un missatge de precaució i seguretat dirigit a la població, especialment als adults, que són qui han de tenir cura i supervisar tant l'adquisició com l'ús que en faran els petits.
Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::