Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#044
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

21 de juny de 2011
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
L'etiqueta d'un aliment és normalment la primera font d'informació que ens arriba i ha de proporcionar-nos unes dades mínimes que facilitin la tria d'un producte o d'un altre.

Sumari
  • Revetlles amb precaució 2011

    Codi de Consum de Catalunya

    Test d'autoavaluació d'empreses

    Pren el control de la teva economia
 

:: Actualitat

IMATGE
El director de Serveis Energètics, José Carlos Villalvilla, i Alfons Conesa.

Iberdrola Comercialización de Último Recurso (IBERCUR) i Iberdrola Generación (IBERGEN), que comercialitzen l'energia i els productes i serveis associats de la companyia, han formalitzat la seva adhesió a la Junta Arbitral de Consum de Catalunya. El director de l'Agència Catalana del Consum (ACC), Alfons Conesa, va lliurar els distintius d'establiment adherit al Sistema Arbitral de Consum a ambdues empreses i va recordar que "el distintiu d'establiment adherit és un senyal de confiança a tenir en compte a l'hora de comprar un producte o contractar un servei".


L'objectiu de la campanya "Revetlles amb precaució" és minimitzar els riscos que comporten determinats hàbits associats a aquestes celebracions, com ara l'ús del material pirotècnic, l'encesa de fogueres i la participació en correfocs. La campanya ofereix informació dirigida a la població sobre riscos i consells de seguretat per evitar accidents durant les revetlles d'estiu, especialment la revetlla de Sant Joan.


La xarxa de Centres Europeus del Consumidor (ECC-Net), que ofereix assessorament a les persones consumidores que contracten serveis o adquireixen productes amb professionals que es troben situats arreu de la UE, ha posat en marxa una campanya pilot per donar-se a conèixer. La campanya té com a peça central un lloc web, en 10 idiomes fins al moment, que ofereix consells sobre els temes més habituals, ara que s'acosten les vacances d'estiu: transport aeri, lloguer de cotxes, paquets de vacances o temps compartit.


L'Agència Catalana del Consum acaba d'editar en format electrònic, dins de la col·lecció "Estudis", la publicació Els joves i els diners: estudis sobre els hàbits de consum dels joves de Catalunya. Es tracta d'un estudi descriptiu sobre la gestió dels recursos econòmics per part dels joves estudiants no universitaris de Catalunya, que tracta la disponibilitat de diners i la forma com gasten aquest diners els joves de 12 a 18 anys.
:: Destaquem

Vídeo sobre l’etiquetatge dels productes envasats

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::