Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#070
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

31 de juliol de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recordeu:
Abans de viatjar, informeu-vos molt bé dels requisits i característiques del viatge i del lloc on aneu

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Càpsules de consum

  Les factures clares

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya

 

:: Actualitat

Us recordem quins aspectes cal tenir en compte a l'hora de planificar un viatge, per evitar problemes i imprevistos, i us fem algunes recomanacions que és important que seguiu durant el viatge i també després. Informeu-vos molt bé dels requisits i característiques del viatge i del lloc on aneu (visats, passaport, clima, categories dels hotels...), si teniu cobertura sanitària al país de destí amb la mateixa assistència sanitària que tingueu aquí (seguretat social o mútua d'assistència privada), etc.


Quan comprem un producte de platja, és important que exigim sempre una completa informació en l'etiquetatge, per a fer-ne un ús correcte i segur. D'aquesta manera, podrem prendre totes les precaucions necessàries i evitarem riscos. També és important diferenciar entre els articles de platja destinats a infants (joguines, ajuts a la flotació...) i els articles per a adults. Davant de qualsevol dubte, sol·licitem assessorament a la persona venedora i demanem i conservem sempre la factura o el tiquet de compra.


Si aquest estiu teniu previst viatjar en avió, és important que conegueu els vostres drets i deures com a usuaris de transport aeri. Què fer en cas de pèrdua d'equipatge? Quins drets tinc si el vol s'endarrereix o es cancel·la? Quant de pes puc portar a la maleta? Quins productes està prohibit portar a l'equipatge? I, com he de reclamar si és necessari? Aquí hi trobareu la resposta.


L'Agència Catalana del Consum recorda a les persones usuàries de telefonia mòbil i Internet que si viatgen a l'estranger, abans, s'informin de les tarifes que cobra el seu operador per efectuar o rebre trucades telefòniques, per enviar o rebre missatges SMS, per descarregar dades i per accedir a Internet des del país de destí (és a dir, els preus de l'anomenat 'roaming' o serveis de telefonia en itinerància).


Amb l'arribada del període de vacances d'estiu, milions d'europeus es desplacen dins i fora de la Unió Europea i, per tant, convé tenir en compte tot un seguit de recomanacions abans de sortir de viatge. Tant si fan referència a l'assegurança mèdica, a la resolució d'un litigi amb un operador turístic o a la possibilitat de viatjar amb un animal de companyia, aquestes recomanacions de la Comissió són un bon exemple de com la UE s'ocupa d'ajudar els turistes europeus.:: Destaquem

L'Agència Catalana del Consum us manté informats durant l'estiu

Una persona consumidora ha d'estar sempre ben informada, per això us recordem que podeu subscriure-us a l'RSS de notícies, avisos i alertes de www.consum.cat, consultar tots els números d'aquest butlletí electrònic o el canal de Consum a YouTube i seguir-nos a Twitter i a Facebook. A més, les recomanacions del nostre web expliquen els drets i deures de les persones consumidores i usuàries. Si heu de preparar un viatge, heu de contractar una línia telefònica o voleu fer una compra per Internet, abans informeu-vos bé! I recordeu que comprar en un establiment adherit a l'arbitratge és una garantia.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::