Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa

Número 18, 16 de febrer de 2010

Editorial

L'Agència Catalana del Consum sanciona IKEA, Pc City, Renolux i Finconsum amb més de 54.000 euros

Aquesta setmana l'ACC ha fet públiques les sancions a quatre empreses per diversos motius. La novetat no ha estat el fet que hagin vulnerat els drets dels consumidors, sinó que haguem fet públic el nom de les empreses sancionades. Aquest és el primer cop, però no serà l'últim, ja que no pot ser que determinades empreses vulnerin els nostres drets i l'única conseqüència sigui de tipus econòmic. La publicació de les sancions en matèria de Consum és un fet habitual als països del nord d'Europa (podeu veure un exemple a l'Agència de Consum d’Irlanda) on les polítiques de consum estan més avançades. Amb aquest gest volem donar a conèixer als ciutadans catalans que l'ACC estarà al seu costat en la defensa dels seus drets, però també al costat de les empreses que fan les coses bé i que per tant, es veuen afectades per pràctiques irregulars que són una font de competència deslleial.

 

L'Agència Catalana del Consum estudia els hàbits dels joves amb el mòbil, l'ordinador i Internet

Quasi tots els estudiants d'ESO de Catalunya tenen mòbil (92,27%) i ordinador (96,71%), tot i que la gran majoria no ha participat en la seva compra. Aquestes són algunes de les conclusions que ofereix l'estudi Els joves i les nTICs (noves tecnologies) d’accés a l’entorn virtual, que té com a finalitat conèixer els hàbits de consum dels joves estudiants no universitaris de Catalunya per tal d'elaborar propostes de tallers d’educació del consum i dissenyar les futures polítiques informatives i educatives de l'ACC.

El Consell Comarcal posa en funcionament el servei d'informació i atenció al consumidor del Maresme

El Consell Comarcal del Maresme, amb el suport de l'Agència Catalana de Consum, ha posat en funcionament l’Oficina Comarcal d'Informació i Atenció al Consumidor (OCIC). L’OCIC té com a principal objectiu atendre les peticions i consultes dels consumidors i usuaris d’El Maresme que resideixen en la vintena de municipis de la comarca que no disposen d'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC).

L'exposició sobre seguretat de productes "Amb tu segur" arriba a Mollet del Vallès

L'ACC és l'encarregada d'informar i protegir el consumidor sobre la fiabilitat dels productes que entren al nostre mercat, per això us convidem a visitar l'exposició de seguretat de productes "Amb tu, segur" que tindrà lloc a Mollet del Vallès del 9 al 27 de febrer. Aquesta mostra convida el visitant a tenir, dins l'exposició, la mateixa actitud participativa i activa que es recomana mantenir en el món real per a realitzar compres segures.

Avís als passatgers afectats per la suspensió temporal del servei de la companyia aèria Quantum Air

L'Agència Catalana del Consum recomana a les persones usuàries afectades per la cancel·lació de vol de la companyia aèria Quantum Air, que es posin en contacte amb l'aerolínia a través dels mitjans que ha posat al seu abast i que s'informin de la mesures que ha adoptat, depenent de cada cas, a fi d'acomodar-los en altres línies regulars o procedir a la devolució de l'import del bitllet; trobareu aquesta informació completa en el comunicat de Quantum Air a www.quantum-air.com.

Destaquem

 

Xarxa d’alertes

Amb l’objectiu de vetllar per la fiabilitat dels productes que entren al nostre mercat, l’Agència Catalana del Consum gestiona la xarxa d’alertes de productes (connectada amb la xarxa estatal i europea –el RAPEX-) i ordena, si escau, la retirada dels productes insegurs. La informació actualitzada dels productes alertats la podeu trobar a l’enllaç d’aquesta notícia, i en cada alerta s’hi pot consultar la descripció del producte (detallant-ne el model), la naturalesa del risc (atrapaments, cremades, etc.) i les mesures adoptades i possibles recomanacions (immobilització i/o retirada del mercat del producte alertat).
De les darreres alertes destaquem les de dues motocicletes dels fabricants Harley-Davidson i Yamaha. En el cas de la motocicleta HARLEY DAVIDSON s'han detectat problemes en els suports davanters del tanc de combustible que podrien acabar causant una fuga. I en les motocicletes model YBR250 de la marca YAMAHA s'ha detectat un possible risc de ruptura de les bieletes de la suspensió posterior. Ambdues empreses s'han compromès a informar els clients i reparar les motocicletes afectades.

 


Exposició 'Amb tu, segur'

Exposició "Amb tu, segur"

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió

del pressupost familiar


Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors