Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#137
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

1 de setembre de 2015
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Si detecteu defectes en un producte o no us presten correctament un servei, dirigiu-vos a l’empresa on heu comprat o contractat, presentant el tiquet de compra o el contracte

Sumari
 • Transparència

  Consum a les xarxes socials

  Pren el control de la teva economia

  Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

  Salut i alimentació

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 

:: Actualitat

imatge guia

El 31 d'agost es va publicar al DOGC l'Ordre EMO/263/2015, de 17 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores i es fa pública la convocatòria per a l'any 2015 de la línia d'ajuts del Fons d'atenció solidària de subministraments bàsics.

Els recursos econòmics del Fons s'han de destinar a donar suport econòmic a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica que no poden complir els compromisos de pagament dels subministraments d'aigua, gas i electricitat, i que han exhaurit els mecanismes de resolució de conflictes, d'acord amb que preveu l'article 252-4 i les definicions de l'article 111-2 del Codi de consum de Catalunya.

El termini de presentació de sol·licituds s'inicia l'1 de setembre i finalitza el 15 d'octubre de 2015.


TDT

El 27 d'agost es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la Resolució EMO/1934/2015, de 17 d'agost, per al qual es fa pública la convocatòria i s'aproven les bases per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, destinades a les organitzacions de consumidors i usuaris de Catalunya per a l'exercici 2015.

El darrer dia per presentar la sol·licitud és el 6 de setembre de 2015, inclòs.


TDT

L'Agència Catalana del Consum ha detectat que a l'estació ferroviària de Sants-Barcelona, l'empresa RENFE està aplicant preus diferents als bitllets en funció de si el pagament es fa per les taquilles de l'estació (més cars) o mitjançant les màquines automàtiques. Aquesta diferència afecta els bitllets dels trens d'alta velocitat (AVE) i trens de llarga distància (Altaria, Alvia, Euromed i Talgo).

Un cop comprovat que a l'estació no hi ha cap indicació d'aquest fet, l'Agència ha adreçat un requeriment a la companyia per tal que informi els usuaris i en el cas que en el termini de 10 dies RENFE no atengui aquest requeriment, s'iniciaran les acciones necessàries per tal de corregir aquesta infracció en matèria de consum i disciplina de mercat.


TDT

El passat 10 d'agost va tancar l'agència de viatges en línia TU TIEMPOLIBRE (DreamWings Tours SLU), domiciliada a La Carrera-Siero del Principat d'Astúries.

Per aquest motiu, l'Agència Catalana del Consum informa les persones que havien contractat serveis amb aquesta agència per als pròxims dies, dels tràmits necessaris per reclamar la devolució dels imports pagats per viatges que no s'hagin pogut realitzar.:: Destaquem

salut i alimentació

Un any més, amb motiu de la tornada a l'escola i a les activitats del mes de setembre us aconsellem responsabilitat i mesura en les compres i contractacions.

Recordeu que cal, d'una banda, tenir present el pressupost familiar i, de l'altra, procurar que les nostres actuacions de consum siguin segures, solidàries i respectuoses amb el medi ambient.

Us convidem a llegir tots els consells.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::