Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#091
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

18 de juny de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics en un establiment autoritzat.

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Les factures clares

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

Amb l'estiu arriben les celebracions de festes populars i tradicionals, com ara les revetlles, i s'incrementa l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres. Els consells de protecció civil volen ajudar a minimitzar possibles riscos, davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural. Com s'ha de preparar una foguera? Com hem d'actuar si anem de correfoc o si usem petards? Què cal tenir en compte a l'hora de comprar i conservar les coques? En aquest apartat trobareu tots els consells per gaudir de la festa amb seguretat.


Els clients de Bankia i de les caixes que van donar origen al grup a Catalunya (Caixa Laietana, Bancaja i Caja Madrid) que hagin contractat participacions preferents o deute subordinat, o hagin fet un bescanvi per accions de Bankia, poden sol·licitar a la seva oficina bancària l'admissió al procediment d'arbitratge, abans del dia 30 de juny del 2013. Des de l'Agència Catalana del Consum, hem editat un fullet adreçat a les persones afectades amb informació molt detallada de tot el que cal fer, pas a pas.


S’han retirat del mercat, pel risc de lesions per defectes en la construcció, el Patinet per a nens Folding Scooter (codi de barres 8967623547000 i en l'etiquetatge s'indica que l'importador és l'empresa SISL -València-) i el Patinet per a nens Just Start Scooter, model CM5022-1 (codi de barres 6926950220180 i en l'etiquetatge s'indica que l'importador és l'empresa SASA -Madrid-).
També s’han cridat a revisió, per un mal funcionament de l’airbag (es fa substitució gratuïta en els models afectats) dels Vehicles marca NISSAN, models ALMERA, NAVARA, PATHFINDER, PATROL, TERRANO II, ALMERA TINO i X-TRAIL. Consulteu al nostre web els rangs de producció afectats.


El 5 de juny de 2013, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va defensar davant del Ple de Parlament el projecte de llei de modificació del Codi de Consum. Aquesta modificació, impulsada pels departaments d’Empresa i Ocupació i Justícia, està orientada a augmentar les garanties i protecció de les persones consumidores en la contractació de crèdits i préstecs hipotecaris.


L'Institut Català d'Energia celebra la Setmana de l'Energia 2013, campanya que es realitza anualment amb la col·laboració de diferents empreses i entitats, i que té per objectiu conscienciar la ciutadania per millorar la gestió energètica i afavorir el canvi d'hàbits en el consum energètic. Enguany, se celebra la novena edició del 25 al 28 de juny en el marc de la Setmana de l’Energia Sostenible Europea. La Setmana de l'Energia proposa tot un seguit d'activitats adreçades a la ciutadania, als més petits amb la Setmana Petita, i als professionals amb la Setmana Tècnica.


:: Destaquem

El dia 5 de juliol es durà a terme el BESCANVI dels títols de participacions preferents o obligacions subordinades per Accions de CX (aplicant les quitances establertes en el FROB) i, només en el cas de ser titulars de deute subordinat amb venciment anterior a juliol de 2018 podran optar entre les Accions de CX o un Dipòsit Bancari. En aquest cas disposen del 17 fins al 28 de juny de 2013 per formalitzar l'elecció a la seva oficina.
Com a accionistes minoristes de CX tindran l'opció de vendre les seves accions al Fons de Garantia de Dipòsits (FGD), per això han d'adreçar-se a la seva oficina de CX on podran sol·licitar la venda des del 17 de juny i fins al 12 de juliol. Per demanar-ho, poden adreçar-se a la seva oficina de CX on els clients rebran una completa informació sobre el procediment a seguir.
Pel que fa a l’arbitratge (que és voluntari per a l’entitat i per a la persona consumidora) els afectats que no hagin demanat l'arbitratge podran sol·licitar-lo per reclamar la resta de l'import total de la seva inversió inicial, a la seva oficina de CX fins al 12 de juliol de 2013. I per a les persones consumidores que ja hagin sol·licitat l'arbitratge, el procediment continuarà el seu curs.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::