Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#051
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

25 d'octubre de 2011
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
Els productes que els consumidors adquireixen en el mercat no han de comportar riscos per a la seva salut i seguretat, sempre que en facin un ús adequat.

 • Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Les factures clares

  Codi de Consum de Catalunya

  Test d'autoavaluació d'empreses

  Pren el control de la teva economia
 

:: Actualitat

IMATGE

Si heu estat afectats per l'avaria de Blackberry i heu patit una interrupció temporal del servei d'accés a Internet teniu dret a rebre una compensació del vostre operador de telefonia. L'operador us ha de compensar amb la devolució de l'import de la quota d'abonament i altres quotes fixes, prorratejades pel temps que hagi durat la interrupció. A aquests efectes, l'operador està obligat a indemnitzar-vos automàticament , en la factura corresponent al període immediat al considerat, quan la interrupció del servei s'hagi produït de forma contínua o discontínua i sigui superior a sis hores en horari de 8 a 22 h.


L'Agència Catalana del Consum, amb l'Institut Nacional del Consum i els organismes de consum d'altres comunitats autònomes, organitza el 7è concurs escolar Consum Responsable: La publicitat, compres o et compren? (Consumópolis 7). El concurs pretén fomentar la participació dels centres educatius en activitats relacionades amb l'educació del consum amb la finalitat de sensibilitzar els escolars de la importància que té realitzar els actes de consum de forma conscient, crítica, solidària i responsable. El termini per a fer inscripcions finalitza el 5 de desembre de 2011 i el període de participació en la fase d'àmbit català és del 24 d'octubre al 14 de gener de 2012.


El 18 d'octubre s'inaugurà a Sant Cugat la segona edició de la mostra itinerant Consum IN-La nostra força, una exposició que té per objectiu la divulgació dels drets i deures de les persones consumidores, al voltant del consum responsable. Consum IN facilita recomanacions que cal tenir en compte abans de comprar un producte o de contractar un servei, per tal de tenir una actitud responsable i crítica. L'exposició estarà oberta fins al 5 de novembre, de 10 a 22h, de dilluns a dissabte, al Sant Cugat Centre Comercial. D'altra banda, del 28 d'octubre a l'1 de novembre, l'ACC participarà a la Fira de Mostres de Girona amb un estand que també incorpora continguts de l'exposició Consum IN.


Amb l'objectiu de millorar la informació de l'etiquetatge dels seus productes alimentaris, Fruites i verdures Pep ha signat el Pacte per al celíac i el diabètic de la Generalitat de Catalunya. Fruites i verdures Pep és una petita empresa que es dedica a la venda de fruita i verdura al detall des de fa nou anys. Des dels últims vuit anys, també elabora calçots cuits per encàrrec, escalivada, salsa de romesco pels calçots i paté d'escalivada, aquests dos últims productes aptes ambdós per a persones celíaques.


IMATGE
Cadira de cotxe alertada.

Es tracta del sistema de viatge per a nens Bugaboo Camaleon que inclou una cadira de cotxe Graco i un patinet acoblat. La cadira ha d'instal·lar-se de manera que l'infant quedi mirant cap a la persona que porta el cotxet, del contrari la cadira pot caure. L'empresa ja ha col·locat etiquetes amb il·lustracions de l'ús correcte de la cadira tant a les caixes dels adaptadors de cadires com a la caixes dels patinets. D'altra banda, s'ha retirat del mercat una cadena per a xumet feta de ganxet, de la marca Franck & Fisher, per risc d'asfíxia ja que és excessivament llarga.


El passat 19 d'octubre el director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa i Badiella, es va reunir amb el senyor Joan Prat, delegat de la Generalitat a Brussel·les, amb l'objectiu de millorar el posicionament de l'ACC i apropar-la a les institucions comunitàries (Parlament Europeu, Comissió Europea i Comitè de les Regions). El dia 20 d'octubre es va celebrar el Consell de la Xarxa NEPIM (Xarxa per a la promoció del consum sostenible a l'Europa de les regions) i, a proposta de l'ACC, s'acordà iniciar un procés de millora de la visibilitat d'aquest organisme davant els consumidors europeus i, especialment, incrementar la presència del Comitè de les Regions.:: Destaquem

IMATGE
L'estand de l'ACC a la Festa dels Súpers.

L'Agència Catalana del Consum (ACC) va participar en la 15 edició de la Festa dels Súpers els dies 22 i 23 d’octubre, on els seguidors del Club Súper3 van poder gaudir d'activitats de tot tipus: concerts, gimcanes, tallers, cercaviles, concursos, esports, teatre, balls, etc. L'ACC va oferir activitats i tallers per fomentar el Comerç Just, responsable i sostenible. A l'estand, es va facilitar tota mena de material informatiu als assistents a la festa, així com diversos elements de marxandatge fets en col·laboració amb la Fundació Equilibri, organització que té com a un dels seus objectius millorar les condicions socials i econòmiques dels països més vulnerables.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::