Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#136
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

4 de d'agost de 2015
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Si viatgeu a l’estranger, informeu-vos del telèfon i l’adreça de l’ambaixada o consolat, ja que, en cas de problemes, us poden ajudar

Sumari
 • Transparència

  Consum a les xarxes socials

  Pren el control de la teva economia

  Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

  Salut i alimentació

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 

:: Actualitat

imatge guia

Catalunya i el Perú sumen esforços en l'àmbit de la protecció i la promoció dels drets de les persones consumidores, especialment, en el camp de la seguretat dels productes.

La signatura de l'Acord permetrà desenvolupar una trajectòria col·laborativa que inclourà la formació dels agents encarregats de la vigilància dels productes de consum, la realització de cursos, conferències i tallers i l'intercanvi d'experiències, d'informació i documentació, entre d'altres.


TDT

El passat dissabte 18 de juliol, la Confederació de Comerç de Catalunya, la Unió de Venedors Ambulants (UVA) i UVAmercats-catalans van presentar al mercat setmanal no sedentari de Viladecavalls uns indicadors de producte i preu en català que incorporen vocabularis de venda ambulant en forma de pissarra que tenen a la part posterior un vocabulari adhesiu on apareixen els noms dels productes més habituals que es comercialitzen en els diferents tipus de parades. Aquestes pissarres es difondran en mercats ambulants de tot Catalunya.

Aquesta iniciativa de normalització de la llengua catalana en la venda ambulant es duu a terme amb el suport i l'assessorament de l'Agència Catalana del Consum, que juntament amb la publicació de la "Guia bàsica del comerç no sedentari" elaborada per la Confederació de Comerç de Catalunya, formen part de la campanya "Oberts al català".


Entre els darrers productes alertats hi ha un ambientador de cotxe marca Nickelodeon, model Dora la Exploradora; unes espardenyes marca Paez, model 2015113-Suralaska així com també un nàutic de nens model 2015117 Brilocai i unes maletes que porten algunes motocicletes Harley-Davidson, model Touring.

Consulteu el llistat complet i detallat dels darrers productes alertats, amb l'explicació de la naturalesa del risc detectat, les mesures adoptades i les possibles recomanacions.:: Destaquem

salut i alimentació

Aquest estiu us proposem donar un cop d'ull a l'apartat "Salut i Alimentació", on hem agrupat informació dels diferents organismes amb competències en el control i regulació de la salud i l'alimentació i que pensem que poden ser d'interès per a totes les persones consumidores.

Entre d'altres, trobareu informació sobre: Com gaudir d'un estiu ben fresc; què cal tenir en compte quan parlem de tatuatges i pírcings; què és i com evitar el malbaratament alimentari; consells per a una alimentació saludable; quina informació tenim dret a rebre si patim alguna al·lèrgia o intolerància alimentària...

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::