Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#074
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

25 de setembre de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

En tota mena d’informació, inclosa la publicitat, el preu ha de ser total i tancat (IVA inclòs)

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Les factures clares

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya

 

:: Actualitat

El 26 de setembre, l'Agència Catalana del Consum, el Síndic de Greuges i l'Autoritat Catalana de la Competència es reuneixen en sessió de treball amb les principals empreses que presten serveis d'interès general a Catalunya (electricitat, gas, aigua, telefonia, etc.). L'objectiu d'aquesta sessió és trobar solucions sobre aspectes no resolts dels serveis d'atenció als clients. Aquesta sessió és fruit del protocol de col·laboració que el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó; el president de l'Autoritat Catalana de la Competència, Arseni Gibert, i el director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa varen signar el passat 14 de maig.


El proper 6 de novembre s'inicia una nova edició del curs, que enguany va adreçat als llicenciats/des o diplomats/des que van obtenir el títol d'Assistents Tècnics en Consum abans de l'any 2009 i que duen a terme tasques d'informació i orientació en organismes públics de consum i en les organitzacions de persones consumidores. L'objectiu d'aquesta edició és actualitzar els coneixements dels alumnes i aprofundir en el funcionament dels mecanismes de defensa de les persones consumidores i usuàries. Les inscripcions estan obertes fins al 6 d'octubre, per a tot el curs o per al 1r mòdul, i fins al 15 de desembre per al 2n o 3r mòdul.


L'Agència Catalana del Consum participa cada dijous, a partir de les 15h, a la secció de consum del programa "Tot és possible" de RAC1, dedicada a resoldre els dubtes dels oients pel que fa als seus drets com a persones consumidores i usuàries. Cada setmana es tracten les problemàtiques de consum més actuals i que generen més consultes i reclamacions. Si voleu escoltar els programes anteriors, podeu fer-ho des del web de RAC1.


L'Agència Catalana del Consum participa a la Fira Agrària de Sant Miquel amb l'exposició itinerant Consum, Punt de Trobada, que té per objectiu la divulgació dels drets i deures de les persones consumidores, al voltant del consum responsable, i que ofereix al visitant la possibilitat de conèixer l'estructura del consum a Catalunya. La mostra es pot visitar del 27 al 30 de setembre al recinte firal de Lleida (Camps Elisis, Pavelló 3), des de les 10h i fins les 20h.


En aquest apartat del web de l'ACC trobareu tota la informació i les recomanacions necessàries per fer front a problemàtiques puntuals i d'actualitat relacionades amb el consum: la telefonia fixa i mòbil, la seguretat a Internet, els serveis bàsics (aigua, llum, etc.), el transport aeri, el tancament d'establiments o els serveis bancaris i financers en són alguns exemples.
:: Destaquem

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::