Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa

Número 11, 10 de novembre de 2009

Editorial

Aquesta setmana l’ACC ha participat en la Jornada sobre el consum de productes alimentaris de proximitat organitzada per la CUS (Salut, Consum i Alimentació), aprofitant la celebració dels 30 anys de vida d’aquesta associació de consumidors. El debat ha estat intens ja que s’ha parlat de com promoure el consum d’aquest tipus de productes, quins avantatges tenen respecte de la resta d’aliments o quina relació hi ha amb els productes ecològics o certificats. És ben clar que per a poder promoure aquest tipus de productes són necessaris una sèrie de factors productius, de comercialització, etc., però sense una informació completa al consumidor a través de l’etiquetatge, difícilment això serà possible. La realitat és que, malauradament, els consumidors ens hem acostumat a que les etiquetes dels aliments portin només el nom del producte i en alguns casos el preu, quan les normes obliguen a donar molta més informació. Des de l’ACC aquesta és una prioritat, perquè sense una bona informació difícilment podrem promoure un consum més responsable i sostenible.

 

L'Agència Catalana del Consum (ACC) valora positivament la pròrroga de 6 mesos atorgada als usuaris de mòbils amb targeta de prepagament que havien d’identificar-se abans del 9 de novembre

Els usuaris de mòbils amb targeta de prepagament que no hagin fet el procés d’identificar-se veuran que els seus telèfons mòbils han deixat de funcionar des del dilluns 9 de novembre, però rebran un avís que els indica que tenen 6 mesos (fins al 9 de maig de 2010) per identificar-se i recuperar la línia telefònica, el número de mòbil i el saldo acumulat a la targeta de prepagament. Per identificar-se només cal adreçar-se a qualsevol punt de venda de l’operador de telefonia amb qui tinguem contractada la línia de prepagament, amb el DNI o NIF si es tracta d’una empresa. L'ACC recorda que encara hi ha més de 700.000 usuaris a Catalunya que no han fet aquest procés i que podrien perdre al voltant d'uns 5 milions d’euros en saldo no gastat.

L'Escola del Consum de Catalunya s'instal·la per primera vegada a l'Alt Camp

Valls és, des del 2 i fins al 13 de novembre, la seu itinerant de l’Escola del Consum de Catalunya (ECC). L’Escola és un servei de l’Agència Catalana del Consum que té per objectiu divulgar els drets i els deures dels consumidors al món educatiu. Un total de 500 alumnes de primària i secundària de la comarca podran participar en els tallers sobre educació del consum que es faran a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Camp, situat al carrer Mossèn Martí número 3 de Valls.

Consumòpolis: 5a edició del Concurs escolar 2009-2010 sobre consum responsable

Un any més l'ACC organitza el concurs escolar sobre consum responsable (Consumòpolis 5) adreçat als alumnes del Cicle Superior d’Educació Primària i als d’Educació Secundària. El període de registre dels equips és del 13 d’octubre al 30 de novembre de 2009. El concurs es desenvolupa en dues parts, en les quals els equips participants hauran de dur a terme diferents activitats: unes proves de caràcter pedagògic i lúdic a través d’un joc interactiu, així com un treball en equip d'elaboració d'un àlbum fotogràfic virtual que ressalti els valors del consum responsable i una memòria sobre la participació de l’equip en el concurs.

Alertes de productes: fixacions d'esquí insegures

Es tracta d'unes fixacions per a la pràctica de l'esquí alpí de les marques Salomon, Atomic i Tecno-Pro, que podrien ocasionar un risc de caiguda per a l'esquiador, ja que la peça corresponent als dits té un petit defecte i podria fer que la fixació es deixés anar de forma prematura. L'empresa està iniciant una retirada voluntària del producte en tots els mercats en els quals els productes afectats han estat distribuïts.

 

Destaquem

 

AICEC-ADICAE a Internet

AICEC-ADICAE és una associació de consumidors que té per objectiu millorar les relacions entre empreses financeres i consumidors. Com a associació s'ha especialitzat en la defensa dels consumidors en l'àmbit de la contractació i l'ús de productes i serveis bancaris, d'assegurances, de productes i serveis d'inversió o qüestions relacionades amb la compra i lloguer d'habitatge.

 

Jornada El consum del segle XXI. Comprar i vendre a través d'Internet

Jornada El consum del segle XXI.

Comprar i vendre a través d'Internet

Amb tu, segur

Exposició sobre la seguretat dels productes

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió

del pressupost familiar

Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors