Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa
Número 4, 9 de juny de 2009

Editorial

Aquesta setmana l'Agència Catalana del Consum i el Ministère de l’Économie, de l’industrie et de l’emploi del govern francès ens reunirem a Girona per tal d'avaluar les inspeccions conjuntes realitzades en els últims mesos, així com per planificar-ne de noves. La globalització i el mercat únic europeu han comportat que els productes circulin lliurement pels països que conformen la Unió Europea. Aquest fet, però, no ha de significar que en funció dels controls de cada administració de consum poguem trobar productes més o menys segurs. Per aquest motiu, és important que els governs col·laborin i comparteixin experiències de cada un dels seus espais territorials per garantir que els productes insegurs no es van movent quilòmetres amunt o avall en funció dels controls establerts.

 

Campanya informativa per donar a conèixer els drets de les persones usuàries quan fan viatges

Amb el missatge: "Pots deixar-te qualsevol cosa, però els teus drets sempre viatgen amb tu" l'Agència Catalana del Consum inicia una nova campanya per informar les persones consumidores dels seus drets.

Carta de drets dels usuaris dels serveis de comunicacions electròniques

Aquesta norma, publicada al BOE de 30 de maig, tracta de drets de l'usuari de telecomunicacions pretén contribuir a la lliure competència, la dinamització del mercat, la capacitat d'elecció per part dels usuaris i els processos de canvi d'operador. Consulteu la nota informativa.

Reclama/Denuncia

És important informar-se dels drets que es tenen com a consumidor abans de contractar o comprar, però si tot i mirar-ho bé, hi ha alguna cosa que és correcta, es pot presentar una reclamació o denúncia davant d'un organisme de consum.

Liberalització del mercat energètic

A partir de l’1 de juliol de 2009 desapareix el sistema de tarifes regulades i tots els usuaris d’electricitat passem al mercat lliure. L'Agència ha elaborat unes recomanacions que volen donar resposta als dubtes més bàsics sobre la liberalització del mercat de l'electricitat i la Tarifa d'Últim Recurs.

Destaquem

 

Seguretat de productes

L'Agència Catalana del Consum vetlla per a que els productes que els consumidors adquireixen en el mercat no comportin riscos per a la seva salut i seguretat. Amb aquest objectiu, els productors i els distribuïdors, quan tenen coneixement d'haver posat a la venda productes que presenten riscos per a la seguretat, estan obligats a notificar-ho immediatament a les autoritats competents i informar de les mesures preses per tal d'evitar els riscos. I per a comunicar-ho de forma ràpida i senzilla disposen d'un formulari en línia.

 

Revetlles amb precaució

Els teus drets sempre viatgen amb tu

Revetlles amb precaució

Revetlles amb precaució

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió del pressupost familiar

Màster en Consum

Màster Europeu en Consum

Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors