Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa
Número 6, 16 de setembre de 2009

Editorial

Campanya sobre els preus dels productes i serveis

Les campanyes d’inspecció de l’Agència Catalana de Consum tenen com a objectiu garantir que les empreses i establiments compleixen amb la normativa de consum. Tot i que aquest és l’objectiu fonamental, quan una campanya té un volum important d’actuacions també ens permet conèixer millor quina es la situació real dels diferents agents empresarials, ja sigui a nivell sectorial com territorial. Aquest és el cas de la campanya realitzada per l’ACC sobre els preus dels productes i serveis que, amb quasi un miler d’actuacions, ens ha ofert resultats interessants sobretot a nivell sectorial. Tot i que no es tracta de mostres estadísticament significatives, sí que ens permet constatar que algun sectors com ara les farmàcies, les agències de viatges i les perfumeries tenen problemàtiques específiques en relació a la informació dels preus ja que en més del 60% dels establiments inspeccionats s’han detectat incompliments. I a nivell territorial sorprèn que les infraccions en establiments de la província de Barcelona dupliquen els trobats en la resta de demarcacions. Tota aquesta informació ens ha de ser molt útil per tal de planificar noves actuacions i també ha de ser interessant pels representants empresarials ja que els permet abordar problemes concrets i buscar-hi les solucions adients.

 

Comerç electrònic

Recentment els inspectors de l’ACC, Marisa Oliveras i Alfons Bonany, s’han desplaçat a la població de Morlaix (Bretanya Francesa) per conèixer de prop el Centre de Surveillance du Commerç Electronique (Centre de vigilància del Comerç Electrònic – CSCE), organisme dependent de la Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes (DGCCRF) del Govern Francès. Cal recordar que l’ACC acaba de posar en marxa una campanya de control de la contractació de serveis turístics per Internet, per la qual cosa aquesta visita pot ser molt útil per a la tasca que ha de dur a terme la inspecció de consum.

La Junta Arbitral de Consum de Catalunya (JACC) posa en marxa les vistes arbitrals a l'Alt Penedès

Vilafranca del Penedès acull les primeres vistes arbitrals de consum de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya que se celebren a la comarca de l’Alt Penedès. Amb aquesta ja són 9 les comarques que, amb delegació de competències de la Generalitat de Catalunya en matèria de consum, celebren arbitratges.

Presentació de la Guia per a l’establiment d’un Codi de bones pràctiques lingüístiques en l’àmbit empresarial

L’ACC i l’entitat Plataforma per la Llengua presenten la “Proposta per a l’establiment d’un Codi de bones pràctiques a l’empresa en relació amb l’ús del català en els productes i serveis que s’ofereixen a les persones consumidores”, amb l’objectiu d’aconseguir que l’empresa catalana inclogui, dins les seves polítiques de RSE (Responsabilitat Social Empresarial), criteris lingüístics.

Jordi Anguera nomenat membre del Consell d'Administració de NEPIM

Durant el transcurs de la passada Assemblea General Constitutiva del NEPIM, que va tenir lloc a Brussel·les, el director de l'ACC, Jordi Anguera, va ser nomenat membre del Consell d'Administració. La xarxa és una associació internacional sense ànim de lucre que pretén seguir treballant, a nivell regional i local, sobre qüestions relacionades amb els drets dels consumidors, el consum sostenible o els recursos col·lectius dels consumidors per protegir els seus drets. Els seus membres actualment provenen de diverses regions europees pertanyents a 7 estats membres: Toscana, Trento, Trentino-Alto Adige, Umbria, Alsàcia, Saarland, Baixa Saxònia, Nord-Rhin-Westfàlia, East Belgium, Alta Austria, Praga, Bruxelles i Catalunya. Des d'un principi, l'Agència Catalana del Consum ha estat un dels organismes impulsors d'aquesta xarxa.

Destaquem

 

Contacta amb l'Agència

Aquest apartat del nostre web recull de forma organitzada tota la informació que hi podeu trobar i està pensat per a donar resposta de forma ràpida i senzilla a tot allò que pogueu necessitar, tant si sou un consumidor o una consumidora, un organisme de consum, una empresa o establiment, un centre escolar, una associació de pares i mares o un/a periodista.

 

Màster en Consum

Nova adreça de l'ACC

Màster en Consum

Màster Europeu en Consum

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió del pressupost familiar

Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors