Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#105
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

8 de gener de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Per rebaixes, els productes han de tenir la mateixa qualitat i garantia que tenen a preu no rebaixat.

Sumari
 • Consum a les xarxes socials

  Consum, punt de trobada

  Pren el control de la teva economia

  Les factures clares

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

Examinar el producte, llegir les etiquetes, preguntar al comerciant sobre la possibilitat d'un canvi, comparar preus (mirar si hi ha el preu l'anterior i el rebaixat, o bé el percentatge de reducció aplicat) i guardar totes les factures i tiquets de compra, són alguns dels consells que des de l'Agència Catalana del Consum fem a totes aquelles persones que vulguin fer compres durant les rebaixes. Els productes han de tenir la mateixa qualitat i garantia que a preu no rebaixat i recordem, que fer rebaixes és una decisió del comerciant.


El Govern ha aprovat un decret llei per incloure en el Codi de Consum de Catalunya les mesures necessàries per impedir la interrupció del subministrament energètic a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica durant els mesos d'hivern. El projecte estableix que durant els mesos de novembre a març, les unitats familiars que ho acreditin restaran protegides del tall de subministrament dels serveis d'electricitat i de gas.


S'han detectat problemes en la suspensió davantera d'algunes unitats del vehicle Nissan, models Pathfinder (R51) -fabricats entre el 29 d'agost de 2013 i el 27 de setembre de 2013- i Navara (D40) -fabricats entre el 29 d'agost de 2013 i el 27 de setembre de 2013-. D'altra banda, algunes unitats de la motocicleta Kawasaki, model Ninja 300 (EX300AD/BD) es poden calar sense avís previ degut a un ajust incorrecte de la programació de la ECU (centraleta electrònica) i també s'ha informat que algunes motocicletes de la marca Harley Davidson, model Touring 2014 (FLHTCU, FLHTK, FLHX, FLHTKSE i FLHRSE) poden presentar un problema en el sistema d'embragatge hidràulic.

En tots els casos, les empreses ofereixen la reparació gratuita dels vehicles afectats.


L'1 de gener de 2014 va entrar en vigor la instrucció del Servei Català de la Salut que prohibeix l'ús, la promoció i la venda de cigarretes electròniques en els centres, serveis i establiments sanitaris del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).


El proper 14 de gener, a Solsona, el director de l'Agència Catalana del Consum continuarà amb el cicle de xerrades pel territori per explicar als consumidors i les consumidores l'estat actual del procés d'arbitratge per participacions preferents i deute subrodinat, que es va iniciar el juliol de 2012. Les següents xerrades tindran lloc el 21 de gener a Falset, el 22 a Montblanc, el 27 a Olot, el 28 a Vic i el 29 a Granollers.


:: Destaquem

imatge

Us mostrem algunes de les imatges del nostre estand al Festival de la Infància, el dia de la inauguració.

Sota el títol "Consumir bé és bo i divertit" es van realitzar tallers i activitats per fomentar el consum responsable i solidari entre els més joves.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::