Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#028
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

1 de juliol de 2010
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
Els productes rebaixats han de mostrar el preu antic i el preu rebaixat, i han de tenir les mateixes garanties que abans de les rebaixes.


  • Escola del Consum
  • Bloc de consum
  • 21è curs d'assistents tècnics en consum

    Exposició 'Consum IN'

    Pren el control de la teva economia
 

:: Editorial

Ja tenim nova Llei de Consum: el Codi de Consum

Ha estat un treball llarg i intens que va començar inclús abans que fos nomenat director de l'ACC l'any 2007 i que ha assolit avui la seva última fita: l'aprovació al Parlament de Catalunya amb 68 vots a favor, 48 abstencions i 16 vots en contra. Naturalment, m'hagués agradat que el principal partit de l'oposició s'hagués sumat als vots favorables a tenir un nou marc normatiu per al consum a Catalunya després de 20 anys, però d'altres circumstàncies, segurament alienes al Codi de Consum, no ho han fet possible.

De totes formes, el tràmit parlamentari ha estat molt enriquidor i entre els 6 grups parlamentaris hem millorat la Llei que el Govern va aprovar el passat 9 de desembre. Més de 100 esmenes s'han incorporat al nou text amb la voluntat clara de sumar el màxim consens al voltant d'una llei que ens situa a la primera divisió europea en polítiques de consum. Entre les aportacions parlamentàries destacaria una millora substancial dels drets dels consumidors amb discapacitats i la incorporació del terme "usuaris" en la definició de consumidors, però també una ampliació del termini d'adaptació a la nova Llei per a les petites i mitjanes empreses, donada la situació econòmica actual i coneixent la realitat del model empresarial català.

Però la feina no s'ha acabat, ara comença una altra etapa també molt interessant i engrescadora que inclou la difusió de les novetats del Codi de Consum, la seva aplicació i tota la feina de desenvolupament reglamentari. Per tant, durant la tardor planificarem sessions informatives i formatives per a tots els col·lectius que treballem en consum: tècnics i professionals del consum, consumidors i associacions de consumidors, empresaris i comerciants.
Moltes gràcies a totes i a tots per les vostres aportacions al llarg de tot aquest procés d'elaboració del nou Codi de Consum.

Jordi Anguera
Director

:: Actualitat

La JACC celebra a Santa Coloma de Farners, a la seu de l'oficina de Consum del Consell Comarcal (OCIC) de La Selva, les primeres vistes arbitrals en matèria de consum en aquesta comarca. En aquesta sessió es resoldran cinc reclamacions de consumidors contra Orange, Vodafone i Movistar. Així, a partir d'ara, es guanya en proximitat ja que els consumidors i empresaris de la comarca no hauran de desplaçar-se a Girona capital per realitzar arbitratges.


imatge de la reunió
Imatge de la reunió

L'Agència Catalana del Consum ha celebrat una reunió amb membres de la direcció Regional d'Empreses, Competència, Consum, Treball i Ocupació (DIRECCTE) de Montpellier i representants de la regió de Pirineus Orientals (DPP) per tal d'establir les línies de treball conjuntes en l'àmbit de la disciplina i el control del mercat durant el segon semestre de l'any, continuant així amb la col·laboració iniciada fa uns quants anys i que des de la creació de l'ACC l'any 2004 s'ha reforçat amb la realització de diverses actuacions conjuntes de control a les dues bandes de la frontera, com ara el control de joguines aquàtiques, de material d'esquí o de l'etiquetatge de productes frescos, entre d'altres.


La campanya de rebaixes d'estiu comença l'1 de juliol.

De cara a la campanya de rebaixes, que comença l'1 de juliol a tot Catalunya i finalitza el 31 d'agost, l'Agència Catalana del Consum recorda que fer rebaixes és una decisió de cada comerciant, el qual també en decideix la durada, que pot oscil·lar entre una setmana, com a mínim, i dos mesos com a màxim.
L'ACC proporciona a les persones consumidores i usuàries alguns consells a l'hora de comprar en època de rebaixes.


L'Agència Catalana del Consum va participar en la jornada "El consum de productes ecològics", organitzada per la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat (CUS, Salut, Consum, Alimentació), el dia 28 de juny a les cotxeres del Palau Robert. En el marc de la jornada es van remarcar els avantatges i les característiques diferencials dels productes ecològics i la importància de l'etiquetatge que permet a les persones consumidores exercir el dret d'escollir productes provinents de l'agricultura ecològica. També es va analitzar la tasca de les administracions públiques que treballen conjuntament en el Pla d'Acció per a l'alimentació i l'agricultura ecològiques 2008-2012.


:: Destaquem

L'Agència Catalana del Consum realitza periòdicament estudis per analitzar i conèixer com són i com actuen les persones consumidores i usuàries de béns, productes i serveis. D'aquesta manera, l'ACC pot establir línies d'actuació per a realitzar correctament les tasques que li són pròpies: informar, formar i evitar o resoldre els conflictes de consum.
Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::