Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#140
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

23 de desembre de 2015
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Us desitgem un bon Nadal i feliç any 2016!

Sumari
 • Transparència

  Consum a les xarxes socials

  Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

  Salut i alimentació

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 

:: Actualitat

Recomanacions per Nadal

Aliments, joguines, regals... són alguns dels productes que de ben segur comprarem i consumirem durant aquestes festes de Nadal. Per aquest motiu, des de l'Agència Catalana del Consum us volem recordar la importància de ser responsables i no passar per alt les recomanacions que us hem preparat.


Consum punt de trobada a Olot


El passat 4 de desembre, el director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa; l'alcalde d'Olot, Josep M. Corominas; i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, van inaugurar l'exposició "Consum, punt de trobada" a Olot, amb motiu dels 30 anys de l'Oficina de Consum de la Garrotxa.

Durant dues setmanes, l'exposició va donar a conèixer l'estructura del consum a Catalunya, un model que vol potenciar una vessant crítica, responsable i sostenible així com també la importància de ser autosuficients com a consumidors.


Jornada sobre l'impacte del frau de la carn de cavall

El passat 23 de novembre va tenir lloc a Barcelona una jornada sobre les conseqüències del frau de la carn de cavall, que es va ser una notícia de gran impacte social i mediàtic el 2013.

Els experts en anàlisi de mercats i comunicació i els representants del sector productor, dels consumidors i de l’administració van analitzar els efectes d’aquest frau i van reflexionar sobre com va reaccionar la indústria i el paper de l’administració. També van debatre si calia introduir millores en la traçabilitat i els mecanismes de control alimentari i si els consumidors saben interpretar correctament l’etiquetatge i tenen prou informació dels aliments que mengen.


Consulteu el llistat complet i detallat dels darrers productes alertats, amb l'explicació de la naturalesa del risc detectat, les mesures adoptades i les possibles recomanacions.


:: Destaquem

L'Agència Catalana del Consum en el Festival de la Infància del 27 de desembre al 4 de gener

L'Agència Catalana del Consum (ACC) i el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) participen en una nova edició del Festival de la Infància.

Del 27 de desembre al 4 de gener en el recinte de Montjuïc, els joves aprendran la importància de la seguretat a internet i la necessitat d'aplicar els hàbits de consum responsable també a l'hora de jugar, compartir i comprar a la xarxa.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::