Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#030
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

27 de juliol de 2010
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
En rebaixes l'establiment ha de mantenir les mateixes condicions de venda que durant la resta de l'any


  • Escola del Consum
  • Bloc de consum
  • Màster Europeu en Consum

    21è curs d'assistents tècnics en consum

    Pren el control de la teva economia
 

El passat divendres, 23 de juliol, es va publicar al DOGC la Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya, que entrarà en vigor el proper 23 d'agost.

En aquest espai hem anat recordant el procés d'elaboració de la norma fins arribar a l'aprovació pel Parlament i finalment ara us informem de la publicació al DOGC.

Avui ens fem ressò d'una primera valoració del nou Codi, que ha emès el Consell de les Persones Consumidores, en què destaca que l’aprovació del Codi representa un gran avenç en la defensa i garantia dels drets de les persones consumidores i usuàries. És clar que el fet de l’aprovació del Codi ja és un avenç per si mateix, però també és cert que tots, començant pels organismes públics de consum, continuant per les empreses i els comerços i acabant per les mateixes associacions de persones consumidores, tenim la responsabilitat, en el nostre respectiu dia a dia, d’anar aplicant i fent complir tot el que s’hi preveu. Esperem, així, que ben aviat puguem parlar ja d’avenços reals, derivats de l’aplicació directa del Codi de consum.

Per això, creiem que aquí no s’acabaran les notícies del Codi; ben al contrari, estem segurs que la seva aplicació i el seu desplegament seguiran generant moltes notícies que intentarem anar difonent puntualment en aquest butlletí.

Jordi Anguera
Director

:: Actualitat

Roda de premsa
Roda de premsa de presentació dels resultats de la campanya.

El director de l'ACC ha presentat els resultats de la campanya d'inspecció d'etiquetatge de producte fresc, envasat i a doll, realitzada a mercats municipals, supermercats i altres establiments de Catalunya. Concretament, s'ha inspeccionat l'etiquetatge de carn de boví, de peix fresc i de fruites i hortalisses, amb la finalitat de comprovar que els productes compleixen la normativa en matèria d'etiquetatge. Dels 931 establiments inspeccionats gairebé el 60% han presentat algun tipus d'incompliment.


Signatura del conveni
Signatura del conveni

El secretari de Política Financera, Competència i Consum, Jordi Pericàs; el director de l'Agència Catalana del Consum (ACC), Jordi Anguera, i la presidenta delegada de l'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Dolores Gómez, van signar, el passat 15 de juliol, un conveni marc amb el qual es volen sumar esforços i crear sinergies per tal de guanyar efectivitat i treballar de manera conjunta per a garantir els drets dels consumidors i usuaris de la demarcació de Barcelona. Les dues institucions, que col·laboren des de 2008, incrementaran les actuacions conjuntes en formació, mediació i arbitratge i inspecció.


L'Escola del Consum de Catalunya (ECC) va rebre la visita de 20 estudiants del liceu A. Gramsci de Torino (Piemonte, Itàlia). Els alumnes, guanyadors del concurs sobre consum "Un paese ecosostenibili", que cursen un nivell equivalent al batxillerat, van visitar les instal·lacions de l'Agència Catalana del Consum (ACC) i van realitzar diversos tallers a l'ECC, on els va rebre la subdirectora general d'Atenció al Consumidor, Montserrat Sagalés, i part de l'equip educatiu del centre.


L'Agència Catalana del Consum recorda a les persones usuàries de telefonia mòbil i Internet que si viatgen a l'estranger, s'informin abans de les tarifes que cobra el seu operador per efectuar o rebre trucades telefòniques, per enviar o rebre missatges SMS, per descarregar dades i per accedir a Internet des del país de destí.


:: Destaquem

Els temes de consum, ara també en vídeo

Us presentem una nova eina de divulgació, el primer dels vídeos monogràfics que ha preparat l'ACC i que tracta sobre les rebaixes. Editats en un format de curta durada pretenen difondre de manera clara i didàctica consells i recomanacions sobre les temàtiques que més ens interessen a les persones consumidores i usuàries. En aquest butlletí us anirem informant periòdicament de les novetats més destacades en relació amb aquesta nova eina de difusió que avui encetem.

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::