Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#133
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

11 de juny de 2015
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Sabies que si el teu operador de telefonia i Internet modifica les condicions, tens dret a donar de baixa el servei sense cap penalització?

Sumari
 • Consum a les xarxes socials

  Pren el control de la teva economia

  Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

  Salut i alimentació

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 

:: Actualitat

imatge guia

El passat 26 de maig, va tenir lloc a Brussel·les l'assemblea general de la xarxa de promoció del consum sostenible a les regions europees, NEPIM (Network for the promotion of sustainable consumption in European regions), xarxa presidida pel director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa.

En el marc de l'assemblea, es va celebrar el Seminari sobre pobresa energètica, que va comptar amb les intervencions de les regions i països membres de la xarxa, i de Bernardo Hernández Bataller, representant del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) i ponent del dictamen d'iniciativa "Per una acció europea coordinada per prevenir i combatre la pobresa energètica".


TDT

Els dies 1 i 2 de juny va tenir lloc la Cimera Europea dels Consumidors 2015 a Brussel·les, una edició centrada en els temes de més actualitat pel que fa a les futures polítiques de defensa i protecció de les persones consumidores, una de les prioritats polítiques de la Comissió Europea que lidera el president Juncker.

La millora del mercat únic en l'entorn digital o el paper d'assessorament als consumidors per fer front a situacions de sobreendeutament, van ser alguns dels temes centrals de les ponències.


imatge guia

El director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, va lliurar els premis de la 10a edició del concurs escolar sobre consum responsable, Consumòpolis, als grups d'alumnes i a les escoles guanyadores en la fase autonòmica.

En aquest curs 2014-2015, han participat en el concurs un total de 785 alumnes d'arreu de Catalunya. A l'inici del curs escolar, a Catalunya s'hi van inscriure 157 equips, que han estat coordinats pels seus professors d'educació primària i secundària d'escoles de tot el territori.


Serhs Alimentació, una corporació formada per 60 empreses, i Productos Artesanos Sin gluten (Dietetica Gloria), amb botiga a Barcelona, s'han adherit al "Pacte per a les persones celíaques", que té l'objectiu de millorar la informació que reben les persones consumidores en l'etiquetatge dels productes alimentaris.

Com a conseqüència d'aquest pacte, la Generalitat va registrar un model d'etiqueta que permet identificar, de manera gràfica, si l'aliment és apte o no per a persones celíaques.


Un any més, l'Agència Catalana del Consum ha participat amb un estand al Saló de la Gent Gran de Catalunya, Fira Gran, que va tenir lloc del 4 al 7 de juny a les Drassanes Reials de Barcelona, per oferir informació d'interès per als visitants sobre temes com ara les vendes a domicili, les revisions del gas o els viatges per a la gent gran.

Enguany, l'ACC ha volgut fer partícips tots els assistents, de manera que van poder formular les seves consultes de consum, consultes que els tècnics de l'Agència van anar contestant en directe durant l'emissió del programa de ràdio Consum respon, que també es va poder seguir per Internet, via “streaming”, des del web www.consum.cat.


Entre els darrers productes alertats hi ha diversos models de vehicles de les marques Honda i Nissan. Consulteu el llistat complet i detallat dels darrers productes alertats, amb l'explicació de la naturalesa del risc detectat, les mesures adoptades i les possibles recomanacions.:: Destaquem

imatge guia

L'Agència Catalana del Consum recomana a les persones que puguin estar afectades per retards o cancel·lacions de vols que, abans de viatjar i amb antelació suficient, contactin amb la companyia aèria o l'agència de viatges, quan sigui el cas, per informar-se'n.

Si el vostre vol pateix un retard d'almenys 2 hores, teniu un seguit de drets que podeu consultar en les nostres recomanacions: Retards de vols.

Si la companyia aèria amb la que viatgeu cancel·la el vol, cal que tingueu en compte les següents recomanacions: Cancel·lacions de vol.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::