Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa

Número 12, 18 de novembre de 2009

Editorial

Aquesta setmana l'ACC presentarà els resultats de la primera campanya d'inspecció realitzada integrament a Internet. S'han analitzat més de 60 empreses que ofereixen serveis turístics per Internet, és a dir, viatges, hotels, vols, lloguer de cotxes, etc. Els resultats són prou significatius: 330 infraccions en matèria de consum pel que fa a la informació que ha d'aparèixer als webs de les empreses, presència de clàusules abusives en les condicions generals de contractació i publicitat enganyosa i preus no complets en moltes de les pàgines analitzades. Ens queda molta feina per fer, tot i que detectem millores importants, per exemple, en les companyies aèries.

 

L'Agència Catalana del Consum convoca les empreses i els consumidors per debatre sobre l'ús de la xarxa i la compra per Internet

L’Agència Catalana del Consum (ACC) ha convocat les empreses, les administracions i els organismes que treballen en la protecció dels drets dels consumidors a la Jornada “El Consum del segle XXI. Comprar i vendre a través d’Internet”, que tindrà lloc el proper dijous, 19 de novembre, a l’Auditori Axa de Barcelona amb l’objectiu de millorar les regles del joc de la venda per Internet, el sistema de comerç que permetrà cristal·litzar un veritable mercat únic a Europa.

L'Escola del Consum de Catalunya (ECC) a la comarca del Montsià

L'ECC arriba a la capital de la comarca amb l’objectiu de formar els joves en matèria de consum, amb més de mig miler d’alumnes de primària, secundària i educació especial participants en els tallers de consum. L'Escola realitzarà les seves activitats a Amposta del 16 al 27 de novembre, ambdós inclosos.

Jornada per administracions públiques i empreses proveïdores de roba de treball sobre els criteris ètics i la responsabilitat social en la contractació

El proper 26 de novembre la Xarxa Catalana per la compra pública ètica organitza una jornada per promoure i donar a conèixer bones pràctiques de responsabilitat social empresarial. Adreçada a responsables d'associacions empresarials tèxtils i responsables de compres de les administracions públiques, la jornada tindrà lloc a la seu de l'ACC, al carrer Pamplona, número 113, de Barcelona.

L'Agència Catalana del Consum ha participat amb un estand a la Fira de Sant Martirià-Firestany a Banyoles

Amb motiu de la celebració de la Fira de Sant Martirià-Firestany, els dies 14 i 15 de novembre l'ACC va estar al Pavelló de Can Draga de Banyoles per a informar sobre els drets i obligacions de les persones consumidores.

 

Destaquem

 

Cus-usuaris.org

La Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat i Consum és una associació de consumidors creada amb la principal finalitat d’assessorar, informar i divulgar tots els temes relacionats amb el món de la salut, el consum, la seguretat alimentària, el medi ambient i temes socials. Al seu web trobareu els àmbits d'actuació, les activitats, els estudis i les enquestes que realitzen.

 

Jornada El consum del segle XXI. Comprar i vendre a través d'Internet

Comprar i vendre a través d'Internet

Amb tu, segur

Exposició sobre la seguretat dels productes. Terrassa fins al 22 de novembre

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió

del pressupost familiar

Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors