Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#125
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

18 de novembre de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

No introduïu el vostre número de mòbil en pàgines web que no siguin de confiança, podríeu estar contractant un servei d’SMS Premium

Sumari
 • Consum a les xarxes socials

  Pren el control de la teva economia

  Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

  Salut i alimentació

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

imatge jornada consumidors i pagesia

El passat 11 de novembre es van reunir professionals de la pagesia de tots els sectors i comarques de Catalunya, consumidors, experts en alimentació i tècnics de l'administració, per debatre com garantir un mercat alimentari responsable i sostenible.

La jornada estava organitzada per Unió de Pagesos, la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat, Salut, Consum i Alimentació (CUS) i la Federació Unió Cívica de Consumidors i Mestresses de Casa de Catalunya (UNAE), amb el suport de l'Agència Catalana del Consum.


imatge Fira de Sant Martirià i Firestany de Banyoles

L'Agència Catalana del Consum va participar amb un estand a la 36a edició de la Fira de Sant Martirià i Fira comercial multisectorial Firestany de Banyoles.

Amb "Consum - Punt de Trobada" s'oferia al visitant la possibilitat de conèixer l'estructura del consum de Catalunya, un model que protegeix i garanteix la seguretat de les persones consumidores.


Consum Punt de Trobada

El proper 20 de novembre, s'inaugura a Vilassar de Mar, l'exposició "Consum - Punt de Trobada".

Fins al 4 de desembre, tothom que així ho desitgi pot anar al Mercat Municipal (carrer Narcís Monturiol, 23) per conèixer els drets i deures de les persones consumidores a Catalunya.

L'horari és de dilluns a dissabte de 8 a 14h i de 17 a 20 h. (els divendres fins les 20.30h).


consumopolis

La L'Agència Catalana del Consum, juntament amb l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició i els organismes de consum d'altres comunitats autònomes, organitza el "Consumópolis 10".

"Consum responsable: El teu consum té història: 10 anys de Consumópolis, 30 anys de Consum" (Consumópolis 10) és un concurs escolar, organitzat a Catalunya per l'Agència Catalana del Consum, que pretén fomentar la participació dels centres educatius, a través del professorat i de l'alumnat, en activitats relacionades amb l'educació del consum per així sensibilitzar els escolars de la importància que té realitzar els actes de consum de forma conscient, crítica, solidària i responsable.

El període d'inscripció acaba el 15 de desembre de 2014 i hi poden participar equips de 5 alumnes coordinats i representats per un professor o professora del seu centre educatiu.


La motocicleta marca Polaris, model Victory, fabricada als Estats Units durant els anys 2014-2015, ha de passar una revisió ja que alguns motors es van muntar amb un càrter defectuós i podrien provocar que el conductor perdi el control. L'empresa avisarà a tots els propietaris.

I l'empresa Harley Davidson repararà de forma gratuïta les motocicletes de gran ciclindrada, fabricades l'any 2014 (models Touring, Police i Touring CVO) ja que un possible defecte de muntatge podria ocasionar un augment de la pressió en el líquid de fre davanter i causar el bloqueig de la roda.


:: Destaquem

Vaig anar a una benzinera d’autoservei i estava tant mal assenyalat tot que una mica més i poso gasoil enlloc de benzina. Si no hi ha personal per atendre, qui em donarà fulls de reclamació?

En les relacions de consum amb màquines automàtiques, us podeu adreçar al telèfon gratuït d’atenció d’incidències o reclamacions o bé a l’adreça de l’oferent del bé o servei per sol·licitar que us enviïn fulls oficials de queixa, reclamació i denúncia.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::