Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa

Número 20, 11 de març de 2010

Editorial

Ja hi tornem a ser

No han passat ni 3 anys i ja tornem a tenir milers d'afectats sense llum a Catalunya. A diferència de l'apagada de Barcelona del mes de juliol de 2007, l'origen del problema ha estat la forta nevada caiguda durant el dilluns 8 de març i que va fer caure la línia d'alta tensió Vic-Juià i diverses torres de mitja tensió. Els expedients informatius oberts per la Direcció General d'Energia s'encarregaran d'esbrinar qui és el responsable final d'aquest tall, però mentrestant milers de catalans hauran de passar força hores sense llum, i en alguns casos sense calefacció i també sense telèfon. Les diverses regulacions que preveuen compensacions per als usuaris, ja siguin de subministrament elèctric, de transport ferroviari, etc., sempre contemplen l'exempció d'abonar compensacions en cas de força major. Per això quan es fan lleis és fonamental no cedir a les pressions de les empreses que, de vegades, amb la sola introducció d'una frase, poden estalviar molts diners i maldecaps a companyies que gestionen serveis bàsics i que haurien de tenir el tracte i servei als usuaris com a element fonamental de la seva activitat.

 

Cimera Europea de Consum 2010

Els propers dies 18 i 19 de març tindrà lloc a Brussel·les la Cimera Europea de Consum de 2010. Enguany, la cimera se centrarà en els serveis a les persones consumidores i particularment en l'accés, l'equitat i l'elecció. L'esdeveniment serà en gran part interactiu, amb petits debats de grup sobre aquests temes: elecció del prestador de serveis més adient; Internet - reptes i oportunitats per a les persones consumidores; comissions bancàries; lloguer de cotxes; energia renovable, i transports urbans.


L'exposició sobre seguretat de productes "Amb tu segur" arriba a l'Hospitalet de Llobregat

L'Hospitalet acull l’exposició sobre seguretat de productes “Amb tu segur”, organitzada per l'Agència Catalana del Consum, per tal d'informar dels elements clau per a garantir la compra i el consum de productes amb seguretat. Amb la col·laboració de l'Ajuntament, l'exposició es pot visitar fins al 28 de març al Museu L'Harmonia de l'Hospitalet (Plaça de Josep Bordonau i Balaguer, 6).


L’Escola del Consum de Catalunya s’instal·la per tercera vegada al Gironès amb el 100% dels tallers reservats

Salt és, des de l’1 de març i fins al 16 d’abril de 2010, la seu itinerant de l’Escola del Consum de Catalunya (ECC). Uns 1.500 alumnes d’educació primària i secundària de la comarca participen en els tallers sobre educació del consum que es fan a la seu de la Casa de Cultura Les Bernardes (C/Major, 172). Durant aquest curs escolar, la seu itinerant de l’ECC ja ha visitat la comarca del Tarragonès, l’Alt Camp, el Montsià, la Ribera d’Ebre, l’Anoia, el Ripollès i el Baix Empordà, i anirà, a més a més del Gironès, al Solsonès i al Segrià.


Darreres incorporacions en el Registre d'Organitzacions de Consumidors i Usuaris de Catalunya

Durant el darrer any s'han inscrit al Registre d'Organitzacions de Consumidors i Usuaris de Catalunya tres organitzacions de consumidors i usuaris de Barcelona: l'Associació de Consumidors i Usuaris del Transport Aeri i Viatges Combinats (ACUTAVC), l'Associació per la Informació dels Consumidors (ASSIC) i el Centre de Recerca i Informació en consum (CRIC).

 

Destaquem

 

50è aniversari de Consumers International

Consumers International (CI), abans conegut com a Organització Internacional d'Unions de Consumidors (IOCU, segons les seves sigles en anglès), es va posar en marxa el 1960 per iniciativa d'un grup de cinc organitzacions de consumidors dels Estats Units, Europa Occidental i Austràlia. Encara que en els seus inicis es va crear per a l’intercanvi global d'informació entre el creixent nombre d'associacions de consumidors que realitzaven anàlisi de productes, CI aviat va adquirir una excel·lent reputació com a agent de canvi en els assumptes que afectaven els consumidors de l'època. Actualment té més de 225 organitzacions membres a 115 països.

 

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió

del pressupost familiar


Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors