Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#046
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

19 de juliol de 2011
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
Si viatges a l'estranger, abans informa't de les tarifes del teu operador de telefonia mòbil des del país de destí.

Sumari
  • Comprar en època de rebaixes

    Codi de Consum de Catalunya

    Test d'autoavaluació d'empreses

    Pren el control de la teva economia
 

:: Actualitat

IMATGE
Alfons Conesa i Albert Melià a la presentació a Lleida.

El director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, ha presentat les
novetats del Codi de Consum de Catalunya a les entitats empresarials
catalanes. Així, s'han realitzat sessions informatives amb organitzacions empresarials de Girona, Lleida, Reus, Tarragona i Terres de l'Ebre, amb l'objectiu d'explicar el contingut de la norma i aconsellar aquest col·lectiu sobre com adaptar el seu negoci al nou Codi de Consum, ja que el període d'adaptació per a les PIMES acabarà el proper 23 de juliol de 2011.


L'Agencia Catalana del Consum (ACC) presenta la segona edició de 'Consum In-La nostra força', una exposició que té per objectiu la divulgació dels drets i deures de les persones consumidores, al voltant del consum responsable. La mostra romandrà al Centre comercial Glòries de Barcelona fins al proper 23 de juliol, i després visitarà diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. En la primera edició de l'any 2010, van passar per l'exposició prop de 50.000 persones de Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Tortosa.


L'Agència Catalana del Consum recorda a les persones usuàries de telefonia mòbil i Internet que si viatgen a l'estranger, abans de viatjar, s'informin de les tarifes que cobra el seu operador per efectuar o rebre trucades telefòniques, per enviar o rebre missatges SMS, per descarregar dades i per accedir a Internet des del país de destí.


IMATGE
Presentació del projecte Creamed.

L'Agència Catalana del Consum va assistir al seminari de llançament del projecte europeu Creamed, de suport als nous emprenedors que es va celebrar a Barcelona els dies 15 i 16 de juny. L'ACC, participant de l'Euroregió Pirineus Mediterranis (amb presidència de la Generalitat de Catalunya durant els propers 15 mesos) intenta impulsar accions conjuntes amb els organismes de consum de la resta de les regions participants (Aragó, Illes Balears, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus).


L'empresa Mas Parés, primer obrador homologat d'Espanya per a l'elaboració i comercialització de foie gras i derivats de l'ànec i l'oca, ha signat el pacte per al celíac i el diabètic per a la millora de l'etiquetatge dels productes alimentaris. Diverses empreses de distribució d'aliments ja han signat el conveni d'adhesió a aquest pacte, amb el qual es comprometen a incloure en els seus productes la informació bàsica que necessiten els diabètics i a advertir si l'aliment conté gluten.


Resolució EMO/1733/2011, d'1 de juliol, per la qual es fa pública la convocatòria i s'aproven les bases per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, destinades a les organitzacions de consumidors i usuaris de Catalunya per a l'exercici 2011 (DOGC núm. 5922 de 18.07.2011).:: Destaquem

Vídeo sobre els drets del usuaris del transport aeri

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::