Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#053
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

22 de novembre de 2011
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
La marca de la CE significa que la joguina marcada compleix les exigències essencials de seguretat contingudes a les normes comunitàries

 • Recomanacions per comprar joguines

  Consum In - La nostra força

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Les factures clares

  Codi de Consum de Catalunya

  Test d'autoavaluació d'empreses

 

:: Actualitat

IMATGE

En el marc de les activitats de la RCSS-Red Consumo Seguro y Salud para las Américas, els dies 15 i 16 de novembre de 2011 es va dur a terme el Seminari sobre Reparació de Danys per Productes Defectuosos a la ciutat de Bogotà, Colòmbia. L'objectiu del seminari és intercanviar experiències sobre noves perspectives per a la promoció de la protecció de la seguretat i la salut de les persones consumidores. El director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, va explicar què fa l'ACC per a la seguretat dels productes i la reparació de danys causats per productes insegurs a partir de la nova llei del Codi de consum de Catalunya, aprovada el 2010.


L'Agència Catalana del Consum (ACC) ha presentat a l'Hospitalet de Llobregat la segona edició de la mostra itinerant “ConsumIN-La nostra força”, una exposició que té per objectiu la divulgació dels drets i deures de les persones consumidores. A més, s'explica com consumir de forma responsable i crítica, ja que l'ACC considera que amb una actitud responsable i crítica es podrien evitar moltes de les reclamacions que es produeixen. La mostra estarà exposada al Centre Comercial Gran Via 2 de l'Hospitalet de Llobregat (Av. de la Gran Via, 75) del 8 al 26 de novembre, ambdós inclosos, i es pot visitar de 10 a 22h de dilluns a dissabte.


Abans de comprar les joguines de Nadal és important que tingueu en compte alguns consells per tal d'evitar possibles complicacions. Heu de pensar que han de servir per a divertir els petits, per tant, tingueu en compte l'edat i la maduresa dels infants i valoreu els continguts dels jocs i els aspectes educatius. Eviteu la distinció sexista i la incitació a la violència. Llegiu les etiquetes, les regles i les instruccions del joc. Fixeu-vos en les dades mínimes obligatòries que hi han d’aparèixer: la marca CE, el nom i la marca del producte, la raó social i l'adreça del fabricant o importador o venedor, les instruccions i advertències d'ús i restriccions d'edat, si n'hi ha, etc.


Es tracta d'un trampolí elàstic per saltar amb una xarxa de seguretat, de la marca Crivit Sports, comercialitzat pels supermercats Lidl a partir del 31 de maig de 2010. Existeix un risc de lesions per possible trencament de la xarxa de seguretat, que podria deteriorar-se en cas de romandre a la intempèrie durant els mesos d'hivern. L'empresa ja ha retirat el producte del mercat, ha publicitat l'alerta a la premsa, a la seva pàgina web i a les botigues i accepta devolucions amb el corresponent reembossament de l'import de compra.


Una de les principals causes d'incendis mortals a Europa són les cigarretes que es deixen enceses sense vigilància. A partir del 17 de novembre de 2011 totes les cigarretes venudes a Europa hauran de ser de “Tendència Reduïda a la Ignició”, és a dir, que s'autoextingeixen quan es deixen sense vigilància, amb la qual cosa el risc de provocar un incendi és menor. Aquesta mesura de seguretat ja funciona a països com Estats Units, Canadà o Austràlia i, dins la Unió Europea, a Finlàndia des d'abril de 2010. Segons les dades disponibles, es podria reduir el nombre de morts en més d'un 40% amb la introducció d'aquest tipus de cigarretes.:: Destaquem

Vídeo sobre la seguretat de les joguines

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::