Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#080
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

19 de desembre de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Us desitgem Bones Festes i un Feliç Any 2013!

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  ConsumIN-Joves i FutbolNet

  Consum, Punt de Trobada

  ConsumIN, La nostra força

  Les factures clares

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

 

:: Actualitat

La Taula de Diàleg per a la prevenció dels trastorns del comportament alimentari ha presentat les conclusions de les trobades efectuades des de la seva fundació i que constitueixen el full de ruta de treball per al 2013. Presidida per Helena Rakosnik i coordinada pel director de l'ACC, Alfons Conesa, la Taula de Diàleg va néixer amb l'objectiu de fomentar una idea de cos basada en la salut i el benestar i no en l'aparença; treballar de manera coordinada amb els diferents sectors (sanitari, educatiu, empresarial, etc.) per dissenyar estratègies per la prevenció d'aquestes malalties i traslladar el debat a la societat per sensibilitzar-la sobre la importància de prevenir els trastorns de la conducta alimentaria.


La Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial del departament d'Empresa i Ocupació i el sector del Gas, encapçalat per l'Associació Espanyola del Gas (Sedigas), han presentat una campanya de seguretat en les instal·lacions domèstiques de gas amb l'objectiu de conscienciar els usuaris, ja que l'ús adequat i el bon manteniment de les instal·lacions de gas són sinònim de seguretat i eficiència. Per això, es distribuiran materials en diversos idiomes amb consells de seguretat i de bon ús i s'emetran càpsules informatives en diferents mitjans de comunicació.


L'Agència Catalana del Consum participa en el Festival de la infància amb l'estand Consumim a Catalunya, que té per objectiu fomentar la importància del consum responsable i solidari entre els més joves. En aquesta edició, acull tres tallers on els nens i nenes poden aprendre a identificar la procedència dels productes que es comercialitzen a Catalunya, i també la ubicació geogràfica dels productes alimentaris que compten amb distintius de denominació d'origen i de qualitat, així com conèixer què significa el comerç just. Del 27 de desembre al 4 de gener a la Fira de Barcelona a Montjuïc, de les 11 a les 20h.


El festival FutbolNet, que ja ha recorregut municipis com ara Mollerussa, Amposta, Figueres, Vic o Palafrugell, arriba ara a Barcelona per fomentar entre els joves els valors positius derivats de la pràctica del futbol. Serà el proper dissabte 22 de desembre, al Passeig Joan de Borbó, des de les 9 del matí i fins a les 15h. L'Agència Catalana del Consum col·labora amb el projecte FutbolNet amb l'espai divulgatiu ConsumIN – Joves, que proporciona informació als participants sobre el consum responsable, per afavorir que consumeixin de forma crítica i reflexiva.


El director de l'Agència Catalana del Consum i el president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà, han signat el conveni de delegació de competències en matèria de consum pel qual, a partir d'ara, el Consell Comarcal, a més d'informar i formar les persones consumidores i oferir els serveis de mediació, tramitarà reclamacions a través de l'arbitratge, realitzarà actuacions inspectores i sessions d'informació, formació i educació.


El passat 15 de desembre, l'Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) va celebrar al Zoo de Barcelona la dotzena edició de la campanya Posa't la gorra!, amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania i donar a conèixer una malaltia tan desconeguda per la societat com és el càncer infantil. L'Agència Catalana del Consum va participar una vegada més a la festa amb un estand amb activitats i tallers per fomentar el comerç just, responsable i sostenible entre els assistents.
:: Destaquem

Consells per a les compres de Nadal

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::