Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#067
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

19 de juny de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recordeu:
L'adquisició i l'ús de petards s'ha de fer sempre sota la supervisió dels adults

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Revetlles amb precaució 2012

  Càpsules de consum

  Les factures clares

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya

 

:: Actualitat

L'Agència Catalana del Consum està tramitant el Projecte de decret sobre la potestat sancionadora en matèria de consum i sobre el procediment de restitució de quantitats percebudes indegudament i de rescabalament de danys i perjudicis. Amb la finalitat de donar participació a les persones interessades en el procés d'elaboració del Projecte de decret, esmentat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) del 13 de juny d'enguany, s'ha publicat l'Edicte pel qual se sotmet a informació pública durant el termini de 15 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la data de publicació al DOGC.


L'Institut Català d'Energia celebra la Setmana de l'Energia 2012, campanya que es realitza anualment amb la col·laboració de diferents empreses i entitats, i que té per objectiu conscienciar la ciutadania per millorar la gestió energètica i afavorir el canvi d'hàbits en el consum energètic. Enguany, se celebra la vuitena edició del 18 al 22 de juny i coincideix amb la Setmana de l'Energia Europea i l'any mundial de l'energia sostenible de les Nacions Unides. La Setmana de l'Energia proposa tot un seguit d'activitats adreçades a la ciutadania en general, als més petits amb la Setmana Petita de l'Energia, i als professionals amb la Setmana Tènica de l'Energia.


Roda de premsa
Presentació de l'estudi sobre joves i publicitat.

El passat 22 de maig, l'Agència Catalana del Consum va acollir els membres de l'Assemblea General de la xarxa per a la promoció del consum sostenible a les regions d'Europa, NEPIM. Durant la reunió, a banda de l'aprovació d'informes d'actuacions i localització de projectes i bones pràctiques dels membres envers el foment del consum sostenible i responsable, es va aprovar el nomenament del director de l'ACC, Alfons Conesa, com a President de la xarxa NEPIM.


Amb l'estiu arriben les celebracions de festes populars i tradicionals, com les revetlles, i s'incrementa l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres. Els consells de protecció civil volen ajudar a minimitzar possibles riscos, davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural. Com s'ha de preparar una foguera? Com hem d'actuar si anem de correfoc o si usem petards? Què cal tenir en compte a l'hora de comprar i conservar les coques? En aquest apartat trobareu tots els consells per gaudir de la festa amb seguretat.


Durant l'acte celebrat al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), amb la presència del director de l'Agència Catalana del Consum (ACC) i el president del Col·legi, 184 farmàcies de la demarcació territorial de Tarragona van rebre el distintiu d'adhesió. Amb la signatura d’aquest acord, es manifesta la voluntat de col·laboració per part de l'ACC i del COFT, pel què fa al tractament de les reclamacions que presentin els ciutadans, i a la resolució de possibles conflictes amb les oficines de farmàcia, quan els consumidors se sentin perjudicats com a conseqüència de la compra d’un producte no classificat com a medicament.:: Destaquem

Vídeo de presentació de la xarxa NEPIM

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::