Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#112
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

22 d'abril de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Si rebeu visites de comercials al vostre domicili, no lliureu documentació amb dades de caràcter personal.

Sumari
 • Consum a les xarxes socials

  Consum, punt de trobada

  Pren el control de la teva economia

  Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

  Salut i alimentació

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

imatge

El 28 de març de 2014 es va publicar al BOE la Llei 3/2014, de 27 de març, per la qual es modifica el text refós de la Llei General de Defensa dels Consumidors i Usuaris y altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, de 16 de novembre.

Aquesta llei va entrar en vigor el 29 de març, tanmateix, les seves disposicions són aplicables als contractes amb les persones consumidores que se celebrin a partir del 13 de juny d'enguany.


distintiu apte per celíacs

L'empresa Oleander s'ha adherit al "Pacte per a les persones celíaques".

Oleander elabora i comercialitza productes procedents de l'agricultura ecològica, especialment, fruita seca i derivats, pastes d'arròs, arròs i quinoa, cremes de Tahín i Hummus...

 


distintiu apte per celíacs

L'Agència Catalana del Consum va participar els dies 1 i 2 d'abril a la Cimera de protecció dels consumidors que organitza cada any la Comissió Europea. Enguany, la Cimera de Consum s'ha centrat en els consumidors europeus en l'era digital.

A la pàgina web de la cimera podreu consultar totes les presentacions.


L'empresa Honda ofereix la reparació gratuïta dels vehicles model CR_V, motor diesel 2.2 iDTEC, fabricats entre el 18 de desembre de 2012 i el 20 de març de 2013. Degut a un problema en el disc del fre davanter, tenen risc d'accident.

S'ha retirat del mercat un assenyalador làser de classe III per risc de lesions oculars. El producte no porta nom del responsable, ni marca, ni instruccions per a un ús segur. Emet un llum de color verd i té un mecanisme per a fer dibuixos.


En data 29 de març de 2014 es va publicar al BOE el Reial decret 216/2014, de 28 de març, pel qual s'estableix la metodologia de càlcul dels preus voluntaris per al petit consumidor d'energia elèctrica i el seu règim jurídic de contractació.

La disposició va entrar en vigor l'1 d'abril i les companyies elèctriques tenen un període màxim de 3 mesos perquè facturin amb aquest nou sistema.


El dia 11 d'abril es va presentar el balanç d'actuacions 2013 a Tarragona i el 4 d'abril s'havien presentat les actuacions de consum a Lleida.


:: Destaquem

Amb l'entrada en vigor de la nova normativa sobre la presentació d’oli d’oliva als restaurants, amb setrilleres no reomplibles... es pot tenir oli d’oliva macerat amb herbes i picant en setrilleres sense precintar? Aquest oli està també afectat per aquesta nova directiva europea?

L’oli d’oliva macerat amb herbes i picant NO està afectat per aquesta norma.

Tanmateix, el consumidor té dret a sol·licitar oli d’oliva, que s’ha d’oferir d’acord amb la normativa vigent.

La nova normativa que s’aplica a l’oli d’oliva i a l’oli d’orujo d’oliva estableix el següent: “En els establiments del sector de l'hostaleria i la restauració i en els serveis de càtering, els olis es posaran a disposició del consumidor final en envasos etiquetats i proveïts d'un sistema d'obertura que perdi la seva integritat després de la seva primera utilització.
Els envasos que per la seva capacitat es puguin posar a disposició dels consumidors finals més d'una vegada, disposaran a més d'un sistema de protecció que impedeixi la seva reutilització una vegada esgotat el seu contingut original”.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::