Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#078
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

20 de novembre de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Els establiments han de tenir un cartell visible que informi que disposen de fulls oficials de reclamació

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Consum, Punt de Trobada

  ConsumIN, La nostra força

  Les factures clares

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

 

:: Actualitat

El director de l'ACC, Alfons Conesa, acompanyat de la Consellera Delegada de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, Patrícia Antó, ha presentat a la Rambla Nova de Tarragona l'exposició itinerant Consum, punt de trobada. La mostra, que dóna a conèixer als visitants quins són els seus drets i deures com a persones consumidores, estarà instal·lada a prop del Balcó del Mediterrani fins al 2 de desembre i romandrà oberta de dilluns a diumenge, de 10 a 21h.


L'Agència Catalana del Consum ha participat a la Fira de Sant Martirià, que va tenir lloc a Banyoles del 16 al 18 de novembre, amb l'exposició itinerant Consum, Punt de Trobada. Aquesta mostra ofereix al visitant la possibilitat de conèixer l'estructura del consum de Catalunya, un model que protegeix i garanteix la seguretat de les persones consumidores i que s'ha vist reforçat amb el Codi de consum de Catalunya.


El festival FutbolNet, que recorre diversos municipis catalans per fomentar entre els joves els valors positius derivats de la pràctica del futbol, va fer parada a Cambrils i Amposta, el passat 17 de novembre, i a Vic i Palafrugell el 18 de novembre. L'Agència Catalana del Consum col·labora amb el projecte FutbolNet amb l'espai divulgatiu ConsumIN – Joves, que proporciona informació als participants sobre el consum responsable, per afavorir que consumeixin de forma crítica i reflexiva.


La seu itinerant de l'Escola del Consum de Catalunya (ECC) ha impartit tallers d'educació en consum a uns 400 escolars berguedans. L'objectiu de l'Escola és educar els alumnes en matèria de consum, de manera totalment gratuïta. Aquesta formació s'articula a través de tallers adreçats als alumnes d'Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial. Les activitats proporcionen als estudiants les eines suficients perquè puguin construir el seu model de consum des d'una perspectiva activa, reflexiva i autònoma.


El director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, i l'alcalde de Sant Boi de Llobregat, Jaume Bosch, han signat un conveni de col·laboració per tal que la Junta Arbitral de Consum de Catalunya (JACC) iniciï les vistes arbitrals al municipi. Aquest conveni permet resoldre reclamacions de consum a través de l'arbitratge, sense que els consumidors i consumidores hagin de sortir de la seva localitat. La JACC és present a cinc municipis (Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, L'Hospitalet de Llobregat i Sant Boi), a banda de la seu central a Barcelona.
:: Destaquem

L'exposició Consum, Punt de Trobada

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::