Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#026
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

2 de juny de 2010

Recorda:
Com a consumidor tens dret a conèixer el preu complet dels productes i serveis


  • Escola del Consum
  • Bloc de consum
  • Jornada Avantatges i inconvenients de la liberalització

  • Exposició 'Consum IN'

  • Pren el control de la teva economia
  • Amb tu segur
 

:: Editorial

La liberalització dels sectors telefònic i energètic

El proper dimecres 9 de juny l'Agència Catalana del Consum organitza la tradicional Jornada anual de Consum. Aquest any hem volgut tractar sobre dos dels tres sectors que més reclamacions generen: la telefonia i l'energia.
És cert que ambdós sectors tenen un ús molt massiu, tant pel nombre de consumidors com pel grau d'utilització o consum diari i, per tant, la possibilitat de tenir algun problema és elevada. El que volem debatre a la Jornada, però, no són tant els problemes que tenim, sinó si els processos de liberalització i l'arribada de competència entre les empreses han comportat beneficis o, més aviat, maldecaps per als consumidors. Volem contrastar les diferents opinions al respecte amb les principals empreses de cada sector, les administracions públiques implicades i els mateixos consumidors. Cal recordar que la liberalització en el camp de la telefonia ja fa uns anys que està desplegada, mentre que en el sector energètic tot just acabem de començar.
Si voleu participar a la Jornada trobareu tota la informació i el formulari d'inscripció fent clic en el següent enllaç: Avantatges i inconvenients de la liberalització. 2 casos d' estudi: telecomunicacions i energia

Jordi Anguera
Director

:: Actualitat

Presentació de l'estudi

Davant l'augment de la generació de residus, concretament d'envasos, que es deriva dels canvis en el consum i en la distribució de productes que s'està vivint actualment, l'ACC ha encarregat l'estudi Anàlisi de la producció de residus associada a la cistella estàndard de la compra.

Algunes d'aquestes noves pràctiques es deuen a l'augment de la quota de compra en supermercats i grans superfícies, l'abandonament de l'oferta de productes frescos a granel en supermercats i l'augment del consum de productes precuinats.


L'ACC convida a reflexionar sobre els drets i, especialment, sobre els deures dels consumidors i vol divulgar una nova i més responsable manera d'entendre el consum basada en informar-se, triar, complir i reclamar quan calgui. Amb aquest objectiu, s'ha organitzat l’exposició “Consum IN-La nostra força”, oberta fins el proper 5 de juny al centre comercial “Parc Central” de Tarragona.


Acte de l'Associació de Celíacs de Catalunya

El director de l'ACC va assistir el passat 22 de maig als actes organitzats per l'Associació de Celíacs de Catalunya per la normalització de la vida de les persones que pateixen intolerància al gluten. En el manifest llegit es va reivindicar una subvenció directa per a la dieta específica o bé la desgravació en la declaració de la renda, a més de la implantació de la diagnosi gratuïta i generalitzada de la malaltia per part del sistema sanitari públic.

Durant la jornada l'Associació va presentar un estudi que constata el sobrecost que representa per a les persones celíaques seguir una dieta sense gluten.


L'ACC sanciona diverses empreses per vulnerar els drets dels consumidors

L'ACC sanciona a Canal Satélite Digital, amb 10.000€, per incloure clàusules abusives; a l’empresa d’electrodomèstics Miró, amb 4.000€, per infraccions en l'etiquetatge i incompliments de la normativa de seguretat; i a l'empresa Escuela de Criminologia de Cataluña, amb 15.000 €, per publicitat enganyosa i clàusules abusives.


:: Destaquem

L'Agència Catalana del Consum ofereix un seguit de recomanacions a les persones consumidores i usuàries que tinguin contractat un viatge combinat o paquet turístic, o qualsevol servei, amb Viatges Marsans. Cal recordar que les agències de viatges estan obligades a dipositar una fiança en els organismes administratius de Turisme on tenen la seva seu social, per fer front als incompliments vers els consumidors.
Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::