Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#084
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

12 de març de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

"El terme consumidors, per definició, ens inclou a tots"

John Fitzgerald Kennedy

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Consum, Punt de Trobada

  Autoavaluació d'empreses

  Càpsules de consum

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum
 

:: 15 de març, Dia Mundial de la persona consumidora

El 15 de març, amb motiu del Dia Mundial de la persona consumidora, l'Agència Catalana del Consum (ACC) celebra una Jornada dirigida als organismes de consum, amb les dues taules rodones Consumidor responsable i autosuficient. Sensibilitat empresarial i Nova dimensió de l'Arbitratge de Consum, amb motiu dels 20 anys de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya. En la primera taula es debatrà la necessitat que les persones consumidores siguin cada cop més autosuficients en les seves relacions de consum i coneguin els seus drets i deures i, d'una altra banda, que les empreses compleixin les seves obligacions en l'atenció als clients. La segona taula busca analitzar la nova dimensió que està adquirint l'arbitratge de Consum, arran de crisis com la de les participacions preferents.
La cloenda de l'acte anirà a càrrec del secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Ocupació, Pere Torres i Grau.


Durant el mes de març, l'Ajuntament de Mollet i l'ACC han programat un seguit d'activitats d'informació i sensibilització sobre els drets de les persones consumidores i les bones pràctiques per a un consum responsable. Amb motiu del Mes del Consum, l'exposició itinerant Consum, punt de trobada i l'Escola del Consum de Catalunya de l'ACC visiten la ciutat.
D'altra banda, s'han presentat les dades de 2012 de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor: els sectors que generen més consultes i reclamacions són la telefonia, l'activitat bancària (participacions preferents) i els serveis bàsics (electricitat i gas).


L'exposició itinerant Consum, punt de trobada, que es pot visitar a Mollet del Vallès fins al 13 de març, s'instal·larà a la Plaça Santa Anna de Mataró del 15 al 28 de març. El visitant podrà conèixer l'estructura del consum de Catalunya, un model que protegeix i garanteix la seguretat de les persones consumidores i que s'ha vist reforçat amb el Codi de consum de Catalunya. A més, la mostra permet descobrir quins són els drets i deures que tenim com a persones consumidores i intenta potenciar el vessant més crític, reflexiu, responsable i sostenible en el consum, amb l'objectiu d'aconseguir l'autosuficiència dels consumidors i les consumidores en les relacions de consum.


La 15a edició del Dia Europeu del Consumidor se celebrarà amb una conferència titulada La Seguretat dels productes i el control dels mercats. Aquesta jornada intentarà respondre a qüestions fonamentals sobre els problemes comuns i alhora proposarà solucions i identificarà maneres de millorar la seguretat dels productes en el futur.
Per als que no s'hi han pogut inscriure, es podrà seguir a través del web.
:: Destaquem

El 14 de març, a les 19h, es presenta la nova aplicació mòbil Infoconsum, per a telèfons intel·ligents (smartphones) i tauletes, que ha estat desenvolupada per l'Agència Catalana del Consum (ACC), el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i Telefónica. L'acte, que tindrà lloc a la seu del Mobile World Centre (Carrer Fontanella, número 2, de Barcelona), estarà presidit pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Infoconsum, que estarà disponible per a Apple i Android, pretén facilitar que les persones consumidores coneguin els seus drets i deures, per tal d'evitar problemes de consum i saber com resoldre'ls quan es produeixin. A més, l'aplicació donarà comunicació directa amb l'ACC amb la possibilitat de fer consultes i denúncies.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::