Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#088
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

7 de maig de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Quan feu una comanda per Internet, us han d’avisar de la seva recepció per via electrònica.

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Recomanacions per a persones grans

  Les factures clares

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

El passat 24 d'abril, el director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, va lliurar els premis de la vuitena edició del concurs escolar sobre consum responsable, Consumópolis, als grups d'alumnes i les escoles que han resultat guanyadores en la fase catalana. L'acte va tenir lloc a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, amb l'assistència d’uns 150 nens i nenes, entre el quals s'hi trobaven els 40 alumnes premiats de les 6 escoles guanyadores. En aquest curs 2012-2013, la participació de Catalunya ha estat de 930 alumnes i han estat premiats equips de Premià de Mar, Lleida, Terrassa, Vilafranca del Penedès, Tarragona i Berga.


La Generalitat de Catalunya, el Consell d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya (CEDAC), la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, Càritas i Creu Roja han signat un conveni per garantir i millorar el nivell de donacions estables d'aliments dirigits a pal·liar situacions d'urgència social, posant a disposició de les persones i famílies en situació de pobresa o risc d'exclusió aliments no comercialitzats. La millora de donatius estables d'aliments ha de permetre disposar i abastir les entitats socials de distribució directa, de forma més planificada i més variada. A més, la varietat dels productes recaptats ajudarà a millorar l’equilibri nutricional de les cistelles o lots que les entitats ofereixen gratuïtament a les persones que atenen.


El passat 13 d'abril es va publicar al BOE el Reial Decret 235/2013 pel qual s'aprova el procediment bàsic per a la certificació de l'eficiència energètica dels edificis. El Reial Decret fixa l'1 de juny de 2013 com a data a partir de la qual serà obligatori disposar del certificat energètic per a edificis o habitatges que es venguin o es lloguin, i per a edificis públics de més de 500 m2. L'ICAEN, organisme encarregat de gestionar la certificació d'eficiència energètica d'edificis a Catalunya, disposarà en breu del procediment per a obtenir l’etiqueta energètica.


S'han retirat del mercat uns sonalls de plàstic que fan llum, de les marques Bolanggu (referència 0812 i codi de barres 8466535408124) i Huancaijiayougu (referència 0809, codi de barres 8466535408094). Aquesta joguina va adreçada a infants menors de 36 mesos i existeix risc d'asfíxia perquè pot generar peces petites. Pel mateix motiu, s'ha retirat una diana de joguina amb dards magnètics de la marca Erjutoys. Per últim, la planxa de vapor de la marca Polytop, amb referència EL-3188 D i que es presenta en diferents colors, s'ha retirat per risc d'incendi.
:: Destaquem

Vídeo sobre el comerç electrònic

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::