Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#071
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

14 d'agost de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recordeu:
La factura o tiquet de compra ha de contenir la referència concreta del bé que comprem, i l’hem de conservar.

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Càpsules de consum

  Les factures clares

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya

 

:: Actualitat

A partir de l’1 d’agost, les empreses de subministrament elèctric començaran a realitzar regularitzacions en la factura de la llum, en aplicació de les resolucions judicials del Tribunal Suprem i l’Ordre IET/843/2012, de 25 de abril, per la qual s’estableixen els peatges d’accés a partir de l’1 d’abril de 2012 i determinades tarifes i primes de las instal·lacions del règim especial.
El termini per realitzar la refacturació comença l’1 d’agost i finalitza el 31 de desembre de 2012.


L'Agència Catalana del Consum té coneixement del tancament de l'agència de viatges "Travelalia, SL – Viajeling.com" ubicada al carrer Villarroel, 229 de Barcelona i per aquest motiu fa una sèrie de recomanacions per a les persones que no han pogut realitzar el seu viatge.


Imatge de l'opuscle sobre les participacions preferents
Opuscle sobre les participacions preferents.

Les participacions preferents són productes financers emesos per una societat que no confereixen participació en el seu capital ni dret de vot, és a dir, no són accions. Tenen caràcter perpetu, i la seva rendibilitat, generalment de caràcter variable, no està garantida, com tampoc la recuperació de l’import del capital inicialment desemborsat en cas que es posessin a la venda. A més, si l’entitat té pèrdues, no es paguen interessos.

Es tracta d’un instrument complex i de risc elevat que pot generar rendibilitat, però també pèrdues en el capital invertit. Per aquest motiu, l'Agència Catalana del Consum acaba de publicar aquest opuscle amb indicacions de què cal tenir en compte abans de contractar un producte d'aquestes característiques i què podem fer si ja l'hem contractat.

 


El consum no fa vacances

Una persona consumidora ha d'estar sempre ben informada, per això us recordem totes les eines i instruments que l'Agència Catalana del Consum té a la vostra disposició.

Podeu subscriure-us a l'RSS de notícies, avisos i alertes de www.consum.cat, consultar tots els números d'aquest butlletí electrònic o el canal de Consum a YouTube i seguir-nos a Twitter i a Facebook. A més, les recomanacions del nostre web expliquen els drets i deures de les persones consumidores i usuàries. Si heu de preparar un viatge, heu de contractar una línia telefònica o voleu fer una compra per Internet, abans informeu-vos bé! I recordeu que comprar en un establiment adherit a l'arbitratge és una garantia.
:: Destaquem

Nova edició del curs, adreçat a llicenciats/des o diplomats/des, que hagin obtingut el títol d’Assistents Tècnics en Consum abans de l’any 2009 i que duen a terme tasques d’informació i orientació a les persones consumidores i usuàries en organismes públics de consum i en les organitzacions de persones consumidores.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::