Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa

Número 21, 23 de març de 2010

Editorial

2009, un any intens

Acabem de presentar la feina feta per l'ACC durant l’any 2009. L'impacte de la crisi i un major coneixement dels drets dels consumidors ha fet créixer un 40% les reclamacions i les denúncies superant les 24.000 en conjunt. Davant aquest allau de feina, l'ACC ha respost augmentant el nombre de reclamacions resoltes mitjançant la mediació i l’arbitratge i augmentant el nombre d’inspeccions i sancions. I tot això ha estat possible gràcies a la dedicació i professionalitat de tot el personal de l'Agència. En un moment en què es demana al sector públic que “s'aprimi” o que sigui més productiu, els treballadors i treballadores de l'ACC han donat tot un exemple de bona feina i servei públic. Moltes gràcies a tots.

 

Presentació de la Memòria 2009 de l'Agència Catalana del Consum

L’any 2009 destaca per l’augment de les reclamacions resoltes i, en conseqüència, per un major nivell de satisfacció dels consumidors que han patit conflictes de consum. Així, tot i l’important increment de les reclamacions (un 41% en relació a l’any anterior), han augmentat també les mediacions (un 29,12 %) i els arbitratges (un 75,66%). En xifres absolutes son 15.088 reclamacions rebudes (10.706 l’any 2008); 3.024 casos resolts per acord de mediació (2.324 el 2008) i 1.523 laudes (867 l’any anterior) dictats en arbitratges.

 

L'Agència Catalana del Consum commemora el Dia Mundial del Consumidor

Dret a la seguretat, a la informació, a l'elecció de productes i serveis a preus competitius; i a ser escoltats per l'Administració. Aquests són els quatre pilars que el president dels Estats Units, John F. Kennedy, va considerar com els drets fonamentals dels consumidors. El seu discurs, que va començar amb la frase "tots, per definició, som consumidors", es va considerar la primera declaració dels nostres drets com a tals. Des d'aquell 15 de març de 1962 es celebra a tot el món el Dia del Consumidor per tal de commemorar i recordar quins són els drets que com a consumidors sempre hem de tenir ben presents.

 

Avís a les persones consumidores i usuàries afectades per la nevada del 8 de març de 2010

En cas que com a consumidors hagueu patit el tall del subministrament elèctric podeu fer una reclamació trucant al telèfon d’atenció al client de la vostra companyia o a través d’altres canals que aquestes hagin habilitat. En cas d'haver patit danys en béns, primer comproveu quines assegurances teniu contractades. No obstant cal tenir present que si els organismes competents declaren que els fets són conseqüència de causes de força major no hi haurà l'obligació legal, per part de les empreses, de compensar els usuaris afectats.


L'ACC sanciona amb 10.000€ a "Alcohol Killer" per publicitar-se com a beguda inhibidora de l'alcohol

L'Agència Catalana del Consum (ACC) ha sancionat Opendoor 2006, S.L., empresa distribuïdora a Espanya de la beguda “Alcohol Killer” amb la imposició d'una multa de 10.000€, i com a sanció accessòria la publicitat d’aquesta multa, per vulnerar els drets dels consumidors. La resolució de l'expedient imposa una sanció greu per induir a engany o confusió al consumidor, ja que “Alcohol Killer” es presenta en el mercat com un inhibidor de l'alcohol amb propietats saludables. A més, utilitza en el seu envàs un símbol molt semblant al de la professió farmacèutica (serp que envolta la copa d’Higia), la qual cosa pot fer pensar que es tracta d’un producte amb propietats medicinals.

 

Destaquem

 

Avís a les persones consumidores afectades per Nova Channel AG

L'entitat suïssa Nova Channel AG ofereix a empreses i organismes un contracte de subscripció per aparèixer en algun directori, però sota l'aparença d'un formulari d’actualització de dades. L'oferta i el contingut d'aquest formulari, un cop analitzat pels organismes competents en autodisciplina publicitària, ha estat considerat ambigu ja que no separa clarament l'actualització o verificació de les dades (gratuïta) del que és realment el contracte d’abonament (que té un cost pel contractant).

 

 

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió

del pressupost familiar


Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors