Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#069
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

17 de juliol de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recordeu:
Si practiqueu un consum reflexiu, evitareu compres poc satisfactòries

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Càpsules de consum

  Càpsules de consum

  Les factures clares

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya

  Reducció de càrregues administratives

 

:: Actualitat

El Reglament comunitari estableix que el preu final que les persones consumidores han de pagar en el transport aeri inclou la tarifa, més tots els impostos aplicables i els cànons, recàrrecs i drets que siguin obligatoris i previsibles en el moment de la seva publicació. Per tant, si les taxes aeroportuàries varien a l'alça en un moment posterior a la contractació, es tracta d'una despesa addicional que l'operador aeri no pot conèixer ni preveure. Tot i així, la companyia ha de donar l'opció de cancel·lar el contracte sense cap penalització. L'Agència Catalana del Consum ha adreçat consultes als organismes competents de l'Estat perquè es determini, de manera expressa, l'abast de l'aplicació de les noves tarifes.


Amb l'arribada del període de vacances d'estiu, milions d'europeus es desplacen dins i fora de la Unió Europea i, per tant, convé tenir en compte tot un seguit de recomanacions abans de sortir de viatge. Tant si fan referència a l’assegurança mèdica, a la resolució d’un litigi amb un operador turístic o a la possibilitat de viatjar amb un animal de companyia, aquestes recomanacions de la Comissió són un bon exemple de com la UE s’ocupa d’ajudar els turistes europeus.


Roda de premsa
Alfons Conesa inaugura l'exposició en el centre comercial L'Illa de Barcelona.

L'exposició "Consum, punt de trobada" ofereix al visitant la possibilitat de conèixer l'estructura del consum de Catalunya, un model que protegeix i garanteix la seguretat de les persones consumidores i que s'ha vist reforçat amb el Codi de consum de Catalunya. La mostra permet descobrir quins són els nostres drets i deures com a persones consumidores, i intenta potenciar el vessant més crític, reflexiu, responsable i sostenible en el consum. Es pot visitar en el centre comercial L'illa Diagonal (Avinguda Diagonal, 557) fins al 21 de juliol, de dilluns a dissabtes, de 10 a 21h, i diumenges d’11 a 21h.


Voleu saber què són les "participacions preferents" o què cal tenir en compte abans de contractar un producte financer? Vau contractar "participacions" i voleu saber com reclamar si observeu una irregularitat o heu estat perjudicats? Aquí trobareu resposta a totes aquestes qüestions.


Els productes que els consumidors adquireixen en el mercat no han de comportar riscos per a la seva salut i seguretat, sempre que en facin un ús adequat. Amb l'objectiu de treballar de forma col·laborativa pel que fa al control de la seguretat dels productes a nivell mundial, el dies 28 i 29 del passat mes de juny, es va celebrar als Estats Units una cimera trilateral Unió Europea-Xina-Estats Units, amb la participació del comissari europeu de Polítiques de Salut i Consum, John Dalli.:: Destaquem

Vídeo sobre l'exposició "Consum, punt de trobada"

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::