Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#065
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

22 de maig de 2012
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recordeu:
Si teniu la factura, teniu la garantia

Sumari
 • Consum a Twitter

  Consum a Facebook

  Consum In - La nostra força

  Càpsules de consum

  Les factures clares

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya

 

:: Actualitat

Roda de premsa
Alfons Conesa, Rafael Ribó i Arseni Gibert.

El síndic de greuges, Rafael Ribó; el president de l'Autoritat Catalana de la Competència, Arseni Gibert, i el director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, han signat un protocol de col·laboració per impulsar accions conjuntes que garanteixin la defensa dels drets dels consumidors i usuaris i la competència efectiva en els mercats. Segons el protocol, les tres parts s'intercanviaran informació per tractar temes que afecten de manera negativa un nombre considerable de consumidors o usuaris.


L'Agència Catalana del Consum informa que les participacions preferents són un instrument complex i de risc elevat que poden generar rendibilitat, però també pèrdues en el capital invertit. Per tant, cal que analitzeu detingudament el contracte (totes les clàusules i la lletra petita), valorar les condicions financeres, els efectes econòmics, els costos, els avantatges i els inconvenients i, abans de firmar res, assegurar-vos que enteneu totes les condicions, coneixeu les obligacions que imposa i els riscos que assumiu. Si observeu una irregularitat, reclameu.


Roda de premsa
Alfons Conesa inaugura "Consum In" a Terrassa.

El Museu de la Ciència i de la Tecnologia de Catalunya acollirà fins el proper 3 de juny la mostra itinerant "Consum In - La nostra força", una exposició que té per objectiu la divulgació dels drets i deures de les persones consumidores, al voltant del consum responsable. Durant el 2011, prop de 50.000 persones van visitar "Consum In" a Barcelona, Badalona, Sant Cugat del Vallès, L'Hospitalet de Llobregat, Salou, Lloret de Mar i Cornellà-El Prat.


Amb motiu de la reunió número 100 del Grup de Treball de Normativa, l'Agència Catalana del Consum (ACC) del Departament d’Empresa i Ocupació, ha organitzat a Barcelona una trobada amb el Grup de Treball de Normativa amb l'objectiu d’estudiar la transposició a la normativa estatal de la darrera directiva europea en relació als drets dels consumidors. Una de les principals funcions del Grup de Treball de Normativa és debatre aquells temes jurídics en matèria de consum que puguin ser rellevants a tot l'Estat Espanyol.


Amb motiu del Dia Internacional de la Celiaquia, el conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i el director de l'ACC, Alfons Conesa, van presidir la presentació del nou "Pacte del Celíac", que busca fomentar la correcta identificació i l'etiquetatge dels aliments dirigits a aquest col·lectiu. Una de les principals novetats és el canvi del distintiu, que permet identificar, d'una manera gràfica, si l'aliment és apte o no per a celíacs. Actualment, una vuitantena d'empreses fan servir aquest logotip, amb més de 1.000 productes del mercat alimentari perfectament identificats pels consumidors celíacs.:: Destaquem

Vídeo sobre garanties

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::