Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#108
Consum notícies
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a etapa

18 de febrer de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Les disfresses infantils són joguines i han de complir requisits de seguretat específics.

Sumari
 • Consum a les xarxes socials

  Consum, punt de trobada

  Pren el control de la teva economia

  Les factures clares

  Autoavaluació d'empreses

  Empreses adherides a l'arbitratge de consum

  Codi de Consum de Catalunya
 • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

imatge signatura conveni Ascó

La Comissió Europea ha posat en marxa una campanya sobre els crèdits al consum per tal de donar a conèixer la normativa, el vocabulari bàsic, les preguntes més freqüents, les activitats que es portaran a terme i tota aquella informació que pugui resultar d'utilitat a les persones consumidores.

A continuació us posem els 5 drets bàsics:

 • Dret a una publicitat transparent.
 • Dret a rebre informació abans de signar el contracte.
 • Dret a rebre informació clara en el contracte.
 • Dret a canviar d'opinió
 • Dret al reemborsament anticipat.


distintiu apte per celíacs

Singular Chocolat S.L. és una nova empresa en línia, hereva de la tradició xocolatera de la bomboneria Berna inaugurada el 1970 a Mataró.

Singular Chocolat S.L. personalitza xocolata i dolç glacé per a regals originals en detalls de bodes, regals promocionals, detalls de bateig, recordatoris de comunió, regals d'empresa, regals per acomiadaments de solters, festes infantils, aniversaris.

L'experiència i les ganes per ser els millors amb la seva especialitat, fa que la qualitat i traçabilitat de les matèries primes sigui una meta constant.


carnestoltes

Amb l'arribada de Carnestoltes el proper mes de març us volem recordar les recomanacions de consum a l'hora de comprar disfresses, màscares, cosmètics...

Us recordem que cal llegir l'etiqueta i les instruccions d'ús dels productes i també que és una garantia escollir una empresa adherida al sistema arbitral.


S'ha retirat del marcat el martell sonor marca Free & Easy, codi de barres 8711295112201. Es una joguina de plàstic amb forma de martell i que emet sons. La naturalesa dle risc és que amb una lleu tracció es podrien desprendre peces petites i causar asfixia a un nadó.

També ha estat retirat del mercat el pijama amb pitet per nadó, marca Urehin, model BB302. Els botons se separen en aplicar una força menor a la contemplada per la norma i al tractar-se de peces petites el nadó les podria ingerir i podria comportar risc d'asfíxia.

I la corda elàstica portaequipatges, marca Digesman (model DRFY06106) també ha estat retirada del mercat ja que durant l'assaig de tracció i usant una força inferior a la permesa per la norma, el ganxo de la tira elàstica es trenca i podria causar una lesió a les persones properes a la corda.


El 19 de febrer i dins de la campanya de la Comissió Europea sobre crèdits al consum, hi ha una jornada sobre educació financera per a joves a l'Aula Magna de la Facultat d'Economia i Empresa (Barcelona).

El 24 de febrer hi ha una xerrada-col·loqui sobre temes en matèria de consum (preferents, seguretat de productes, reclamacions...) a la Federació de Comerç d'Amposta.


:: Destaquem

Els establiments comercials estan obligats a acceptar canvis o devolucions de productes?

L’establiment té l’obligació de fer canvis dels productes o devolucions dels diners quan es tracta de productes en mal estat. En aquest cas, teniu dret a triar entre la seva reparació o substitució, sempre que sigui possible i proporcionada.

Si es tracta de canvis o devolucions de productes en perfecte estat, l’establiment no té cap obligació d’acceptar-los, a menys que ho anunciï. Si l’establiment comercial ofereix als seus clients i clientes la possibilitat de fer canvis i devolucions, ha d’informar prèviament, de forma clara, visible i per escrit, de les condicions en les quals es poden fer: termini, lloc, possibilitat d’emetre un val de compra, excepcions (si n’hi ha), etc.

Per tant, abans de comprar, cal que preguntem al comerciant per la possibilitat de canviar el producte i les condicions en què es pot fer aquest canvi.


Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::