Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa
Número 7, 22 de setembre de 2009

Editorial

Pràctiques abusives de les companyies aèries

Determinades companyies aèries, especialment les de "baix cost", duen a terme pràctiques que l’Agència Catalana del Consum considera abusives i, per tant, il·lícites. Entre aquestes pràctiques cal esmentar el fet de cobrar als consumidors per facturar l’equipatge, per emissió de bitllet o per pagar amb targeta de crèdit. L’ACC està perseguint aquestes fets i vol posar en coneixement de totes les persones usuàries dels serveis de transport aeri aquestes pràctiques perquè les denunciïn i contribueixin així a la seva eradicació.

Les reclamacions rebudes per l'ACC entre gener i juliol de 2009 han experimentat un creixement del 200% en relació al mateix període de l'any passat. Concretament, a 31 de juliol de 2008 havíem rebut 773 reclamacions, mentre que en els 7 primers mesos del 2009 ja en portem 1.672, xifra que supera el total de reclamacions rebudes durant tot l'any passat.

 

 

Inici del 20è Curs d'Assistents Tècnics en Consum (ATC)

El proper 29 de setembre s'inicia el Curs d'Assistents Tècnics en Consum, que enguany arriba a la seva vintena edició. Aquest curs, que s'impartirà a l'aula de formació de l'Escola del Consum de Catalunya, està destinat a llicenciats o diplomats que duen a terme tasques d'informació i orientació als consumidors en organismes públics de consum i associacions de consumidors, així com també a d'altres professionals segons la seva experiència.

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’ACC inauguren l’exposició sobre seguretat de productes “Amb tu, segur”

La Sala d’exposicions Citilab de Cornellà acull entre els dies 23 de setembre i 4 d’octubre aquesta exposició organitzada per l’ACC, per tal d’informar dels elements clau per a garantir la compra i el consum de productes amb seguretat. L'acte d'inauguració comptarà amb la presència del director de l'ACC, Jordi Anguera, de l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, i de la regidora d'Acció Social i Salut Pública, Mª José Pardo.

L'Agència Catalana del Consum a COMRàdio

L’ACC estrena a COMRàdio un nou espai quinzenal dedicat a tractar els temes de consum més actuals amb la participació activa dels oients. Aquest espai de trenta minuts de duració s'emet cada dos dimecres a partir de les 10 del matí.

55a edició de la Fira de Sant Miquel a Lleida

L'Agència Catalana del Consum participa, del 25 al 29 de setembre de 2009, en aquesta nova edició de la fira de Lleida amb un estand de 36m², situat a la zona institucional de la Generalitat de Catalunya, en el pavelló 3 del recinte firal.

Destaquem

 

Bloc "Parlem de consum"

Si voleu estar sempre informats dels temes més candents de consum us animem a subscriure-us al bloc "Parlem de consum". En aquest bloc trobareu informació de gran utilitat organitzada en diferents categories (consum responsable, economia familiar, habitatge, internet, telefonia, etc.) i actualitzada amb molta freqüència. A més, ofereix interessants recursos multimèdia com ara vídeos o enllaços a pàgines web d'interès.

 

Màster en Consum

Nova adreça de l'ACC

Màster en Consum

Màster Europeu en Consum

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió del pressupost familiar

Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors