Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa

Número 10, 3 de novembre de 2009

Editorial

La setmana passada no va ser una setmana positiva pels consumidors. El Congrés dels Diputats va aprovar la Llei de mitjans de pagament on s’obre la porta a que els comerços i les empreses ens cobrin pel sol fet de pagar amb una targeta de crèdit o de dèbit. Fins ara, aquesta pràctica no era permesa ja que l’ús de les targetes com a mitjà de pagament era una opció que ens facilitava l’empresa i, per tant, no podíem ser discriminats pel sol fet de fer-la servir. A més a més, com a consumidors ja paguem al nostre banc una comissió per poder-les tenir.
Des de l’ACC hem intentat modificar el redactat d’aquesta Llei, però cal dir que cap organisme de consum ni estatal ni regional ha defensat aquesta posició. L'única possibilitat que ens queda és pressionar perquè el desenvolupament reglamentari que preveu la mateixa Llei faci excepcions en alguns casos flagrants com el transport aeri.

 

El Gremi de Peixaters i l’Agència Catalana del Consum (ACC) faciliten la informació al consumidor a través d’un sistema d’etiquetatge pel peix fresc

El director de l'ACC, Jordi Anguera, el gerent del Gremi de Peixaters, Josep Mª Morey, i el director de l’Institut de Mercats Municipals de Barcelona, Jordi Torrades, van presentar al Mercat de la Boqueria el nou sistema d’etiquetatge que es facilitarà a tots els agremiats per informar correctament de les característiques i del preu del peix fresc que posen a la venda en els seus establiments minoristes. D'aquesta manera, es preveu donar servei a uns 2.000 establiments minoristes de tot Catalunya, tant a mercats municipals com a establiments especialitzats.

Visita de la nova directora de Consum del Govern Basc

El passat dia 22 d'octubre la nova directora de Consum del Govern Basc, Ana Collía, acompanyada per la Sra. Teresa García Castaño, del mateix organisme, van visitar l’Escola de Consum, al carrer Tànger 98, i la seu central de l’Agència Catalana del Consum, al carrer Pamplona 113. Durant la visita van poder conèixer les principals línies d'actuació de l'ACC, així com les noves dependències recentment estrenades.

Concurs de creditors de la naviliera ISCOMAR

En data 26 d'octubre de 2009, per auto de 16 d'octubre, s'ha declarat en concurs de creditors la companyia naviliera Isleña Marítima de Contenedores, S.A. (ISCOMAR). El Port de Barcelona, amb la col·laboració de l’Agència Catalana del Consum, facilitarà als viatgers fulls de reclamació que es podran recollir a la Terminal Drassanes, per gestionar la possible recuperació de l'import dels bitllets pagats. És important guardar tota la documentació relacionada amb els bitllets d'ISCOMAR per poder adjuntar-la a la reclamació i en cas d’haver adquirit el bitllet a través d'una agència de viatges, caldrà contactar amb l'agent.

NEPIM participa a les jornades "La Toscana dei Consumatori"

La Junta de govern de la xarxa Nepim (que compta amb un representant de l’ACC) va participar a la 6a edició de "La Toscana del Consumatori" que va tenir lloc a Lucca els dies 23, 24 i 25 d'octubre per tal de donar-se a conèixer entre els màxims representants de consum d’aquesta regió italiana. Durant la trobada es va signar un conveni entre tots els organismes de protecció de les persones consumidores de la Toscana per al foment del consum sostenible.

 

Destaquem

 

El portal de L'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya: ocuc.org

Amb tota l'actualitat del món del consum, una secció de publicacions on podeu descarregar les guies per a usuaris i consumidors que edita L'OCUC, l'agenda d'activitats o un apartat de temes específics de consum amb informació i consells sobre qüestions com ara el transport aèri, les vendes a distància o els serveis bancaris.

 

Jornada El consum del segle XXI. Comprar i vendre a través d'Internet

Jornada El consum del segle XXI. Comprar i vendre a través d'Internet

Consumópolis 5

5a Edició del concurs escolar

sobre el consum responsable

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió del pressupost familiar

Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors