Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa

Número 23, 23 d'abril de 2010

Editorial

Els casos de força major

Una altra vegada milers de passatgers han quedat a terra sense poder volar a les seves destinacions, aquest cop a causa de l’erupció d’un volcà a Islàndia. És obvi que les companyies aèries no són les responsables de les cancel·lacions, però tampoc hem d’oblidar que tot i tractar-se d’un cas de força major, el Reglament Europeu 261/2004 contempla uns drets pels passatgers. Aquests són bàsicament tres: informació sobre el motiu de la cancel·lació i les alternatives ofertes, reemborsament del bitllet o transport alternatiu al més aviat possible i, segurament el més important, assistència als passatgers (menjar i allotjament, si és necessari) entre el vol cancel·lat i el nou. Lamentablement algunes companyies estan incomplint sistemàticament aquests drets i cal que tots els organismes de consum exigim als responsables de vetllar per l’aplicació d’aquest Reglament (l’Agència Estatal de Seguretat Aèria –AESA– a l’Estat Espanyol) que actuï amb contundència davant d'aquests fets.

 

6a Festa del Consum Responsable

Un any més, l'Agència Catalana del Consum vol donar a conèixer, d'una manera lúdica i participativa, els drets de les persones consumidores i el que ha fet al llarg d'aquests cinc anys per garantir-los. Per això, sota el lema "5 anys protegint els teus drets" us convidem de nou a la 6a Festa del Consum Responsable, que tindrà lloc el diumenge 25 d'abril, al Port Vell de Barcelona (Moll de la Barceloneta), entre les 10 h i les 14 h. Durant tot el matí podreu participar en diferents tallers i activitats educatives i divertir-vos amb els espectacles que ompliran la festa.

 

Presentació de les activitats en matèria de consum a les demarcacions de Girona i Tarragona

A Girona la xifra de reclamacions rebudes a l'ACC i als Consells Comarcals durant el 2009 ha estat un 10,92% superior a la de l'any anterior. D'aquestes, un 44% corresponen a telefonia i Internet, que continua en la primera posició amb un increment del 8%. En segona posició trobem el gas i la llum, seguit dels aparells d’ús domèstic. A les comarques de Tarragona les reclamacions interposades pels consumidors han augmentat un 7,93%. També en aquest cas, la telefonia i Internet són els sectors que més reclamacions han rebut, amb un percentatge del 42,3%. A continuació hi ha les reclamacions en relació als aparells d'ús domèstic i el gas i la llum.

 

Endesa indemnitzarà els afectats de l'apagada que va provocar la nevada del passat 8 de maig

Endesa s'ha compromès a pagar les indemnitzacions als abonats que es van quedar sense llum a causa de la forta nevada del passat 8 de maig. Així ho han assegurat els màxims responsables de l'elèctrica en una reunió amb el president Montilla i el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, sobre la gestió de l'apagada. Tot i que encara no s'han concretat les xifres, el conseller ja ha deixat entreveure que podrien ser similars a les que es van pagar als usuaris afectats per l’apagada de Barcelona al juliol del 2007.

 

La tramitació parlamentària del Codi de Consum segueix endavant

Al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya del passat dimarts, 13 d'abril, es van publicar les esmenes presentades pels diversos grups parlamentaris al projecte de llei de Codi de Consum. El Grup Parlamentari de CiU n'ha presentat 64, el del PP 151, el Grup Mixt 109 i els grups que donen suport al Govern (PSC, ERC i ICV) 45. El nombre total d'esmenes presentades és, per tant, força important i han de contribuir a millorar el text final de la que ha d’esdevenir la norma de referència en l'àmbit del consum a Catalunya en els propers anys.


Destaquem

 

Consum a Europa

La Secció de Consum Europeu de l'Agència Catalana del Consum ofereix assessorament a les persones consumidores de Catalunya que tinguin consultes o reclamacions a l'hora de contractar serveis o adquirir productes amb empreses d’arreu de la UE, així com també als consumidors de la UE que necessitin informació respecte de les transaccions de consum celebrades amb professionals ubicats a Catalunya. L'ACC, a través de la seva Secció de Consum Europeu, també participa en projectes d'abast europeu amb d'altres regions i amb associacions de consumidors d'altres països i en projectes com ara la xarxa NEPIM per a la promoció del consum sostenible a les Regions d'Europa.

 

 

Consum IN

Exposició Consum IN

Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió

del pressupost familiar


Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors