Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa

Número 15, 29 de desembre de 2009

Editorial

Air Comet deixa milers de ciutadans sense poder volar

Només han hagut de passar 3 anys des que Air Madrid va protagonitzar una de les fallides més sonades de l'aviació moderna que Air Comet ha tornat a fer el mateix. Algunes estimacions parlen de 70.000 persones que han comprat els seus bitllets d'avió per anar o tornar de Sud-amèrica i que es quedaran sense fer-ho i, possiblement , sense recuperar els diners que han pagat. És clar que els responsables de tot plegat són la mateixa companyia i els seus gestors, però el que també és inadmissible és que el Ministre de Foment anunciï el mateix dia que el Govern espanyol garantirà els drets del passatgers d'Air Comet i 10 hores més tard resulti que nomes 3.500 passatgers podran tornar a casa seva recol·locats en altres avions. El que cap polític no pot fer en aquestes situacions és jugar amb la il·lusió de moltíssima gent que ha estalviat durant molt temps per poder veure la família o, simplement, passar unes vacances ben merescudes, per deixar-los després a l'estacada.

 

Nova actuació conjunta de control de l’ACC amb la DDCCRF del Govern francès

Inspectors de l’ACC i de la Direcció Departamental de Competència, Consum i Repressió de Fraus (DDCCRF) del govern francès han dut a terme un seguit d’actuacions conjuntes per verificar el compliment de la normativa de seguretat i consum en joguines. Les inspeccions s’han centrat en joguines destinades a menors de 36 mesos, a joguines magnètiques (pel perill de ser ingerides), a joguines funcionals (aquelles que tenen les mateixes funcions que aparells destinats a adults), a joguines elèctriques i a joguines alertades. En el marc d’aquesta actuació, s’han fet inspeccions a les localitats de Girona, Salt i Fornells de la Selva i a Ribesaltes i a Perpinyà. En els 11 primers mesos de l’any, l’ACC ha retirat de la venda a Catalunya prop de 60.000 joguines per incompliments en matèria de seguretat.

Quatre noves Oficines Municipals d'Informació al Consumidor

Aquesta setmana ha estat molt positiva en el món del Consum ja que quatre noves Oficines Municipals d'Informació al Consumidor (OMIC) han obert les seves portes al Vallès Oriental. Les noves OMICs s’han obert a les poblacions de Lliçà d'Amunt, Llinars del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i La Garriga. La nova oficina de Lliçà d'Amunt estarà ubicada al carrer Anselm Clavé, 73; la de Llinars del Vallès a l'Av. Mas Bagà, 24; la de Sant Fost de Campsentelles, a la Plaça de la Vila i la de La Garriga, a la Plaça de l'Església, 2.

Primera reunió del grup d’experts del Llibre Blanc de la Mediació en Consum

L’ACC col·labora amb el Departament de Justícia en l'elaboració d'un Llibre Blanc de la Mediació a Catalunya, que permeti saber quina és la situació d'aquesta institució a casa nostra. En aquest marc, s’ha creat un Grup d’experts en la Mediació de Consum per tal de poder discutir sobre les qüestions que aquesta tasca planteja i al tractament de les dades quantitatives que sobre la mediació de què es disposa per tal de que siguin recollides al Llibre Blanc de la Mediació. Amb aquesta finalitat, el passat dia 3 de desembre va tenir lloc al primera reunió, coordinada per Immaculada Barral, Professora Titular de Dret Civil i col·laboradora de la JACC. Els membres del Grup són: Irene Puig, Cap de Mediació de la JACC; Rosa Gimeno, Centre Europeu del Consumidor, Llorenç Llerena, Cap del Servei Municipal del Consumidor de l’Hospitalet de Llobregat; Anna Valls, Cap de l’Oficina municipal d’atenció al consumidors de Blanes; Rosa Rossell, dels Serveis Territorials de Lleida; Natalia Vergès, de l’Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor del Baix Camp, Antoni Bergua de l'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya i Eva Cordobés, becària del Llibre Blanc per a la mediació en consum.

El Consell de les Persones Consumidores de Catalunya presenta els resultats de l’Estudi de transport aeri i aprova un model de val per canvis en el comerç

El Ple del Consell de les Persones Consumidores de Catalunya, reunit el passat 14 de desembre, va analitzar els resultats de l’Estudi de transport aeri dut a terme a partir de les dades recollides de 57 organismes de consum i va emetre un comunicat en què recorda a les persones consumidores que tenen dret a compensacions econòmiques prefixades en cas de cancel·lacions de vols o retards de més de tres hores i també convida a les companyies aèries a adherir-se al Sistema Arbitral de Consum atès que és una garantia de qualitat afegida per l’usuari perquè li assegura que, en cas de reclamació, aquesta es podrà resoldre per la via arbitral de consum. El Ple del Consell també va aprovar un model de val per canvis en el comerç que es farà arribar a les principals organitzacions empresarials.

Destaquem

 

Nou portal de l'Associació de Consumidors de la Província de Barcelona (ACPB)

L'ACPB ha iniciat una remodelació del seu portal web per tal de continuar treballant en el seu objetiu d'informar, assesorar i defensar els consumidors i consumidores de Catalunya.

 


Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió

del pressupost familiar


Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors