Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
#042
Consum notícies
Butlletí

2a etapa

24 de maig de 2011
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors

Recorda:
Les empreses que s’adhereixen al Pacte pel Celíac i el Diabètic es comprometen a fer servir en els seus productes el logo que adverteix si un aliment conté o no gluten.

Sumari
  • Codi de Consum de Catalunya

    Test d'autoavaluació d'empreses

    Pren el control de la teva economia
 

:: Actualitat

El director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, ha presentat a Girona les novetats del nou Codi de Consum de Catalunya, així com la seva repercussió sobre el comerç català, en el marc d'una sessió informativa amb les principals organitzacions empresarials de les comarques gironines. L'objectiu de la jornada era explicar el contingut de la norma i aconsellar aquest col·lectiu sobre com adaptar el seu negoci al nou Codi de Consum. Cal recordar que el període d'adaptació per a les PIMES acabarà el proper 23 d'agost de 2011.


IMATGE
Alfons Conesa amb representants de les empreses adherides al Pacte.

El director de l'Agència Catalana del Consum es va reunir el passat 20 de maig amb més d'una quinzena de representants d'empreses del sector alimentari adherides al "Pacte del celíac i el diabètic", coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Malaltia Celíaca. L'acte, al qual també van assistir les presidentes de les associacions de celíacs i de diabètics de Catalunya, tenia com a objectiu fomentar l'adhesió al Pacte i millorar l'etiquetatge dels productes per a persones que pateixen celiaquia o diabetis.


L'Agència Catalana del Consum participa en la tretzena edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya, FiraGran, amb un estand en el que oferirà informació específica per a les persones de més de 65 anys sobre com afrontar els problemes de consum més habituals. FiraGran 2011 tindrà lloc del 26 al 29 de maig a La Farga de L'Hospitalet de Llobregat.


IMATGE
Catifa-trencaclosques retirada del mercat.

Es tracta de catifes-trencaclosques per a infants de diferents marques i dibuixos que, tot i que en l'etiquetatge indiquen que no són recomanables per a menors de 3 anys, contenen peces petites i, per tant, existeix un risc d'asfíxia. Els productes retirats són de la marca Kids Foam Puzzle, amb codi de barres 8300000201066 i 8300000201059, i de la marca Xin Yue Eva Children Put Together Tool, amb el codi de barres 8300000201035.


IMATGE
Tallers de l'Escola del Consum.

L'Escola del Consum de Catalunya (ECC) es troba al Pla de l'Estany, fins al proper 27 de maig, amb l'objectiu d'impulsar l'educació en consum dels escolars de la comarca. El director de l'Agència Catalana del Consum, juntament amb el president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Jordi Xargay, va presentar el passat 17 de maig els continguts dels tallers que es realitzen. Es preveu que visitin l'Escola uns 575 alumnes.:: Destaquem

Vídeo sobre l'etiquetatge dels productes per a celíacs i les al·lèrgies alimentàries

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

©Agència Catalana del Consum
alta :: baixa :: contacte :: butlletins anteriors ::