Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

Avisos

Fallida de la companyia aèria Air Berlin
Data: 19/12/2017

null     

 
En relació amb la fallida de la companyia aèria Air Berlin, el tribunal alemany de Charlottenburg ha designat un administrador judicial per al procediment d'insolvència:
Air Berlin Gruppe / Lucas Flöther
Postfach 10 30 10
18005 Rostock
Germany

Recomanacions sobre el procediment d'insolvència:
- Si esteu pendents de rebre un reembossament o una indemnització com a conseqüència d'una cancel·lació o un retard, o bé si heu patit alguna incidència amb l'equipatge, l'administrador us contactarà directament, no li envieu cap reclamació.
- L'administrador s'ha compromès a contactar per correu totes les persones afectades abans que finalitzi l'any. La carta anirà acompanyada d'un formulari de reclamació personalitzat amb les instruccions corresponents.
- Si no rebeu aquesta carta, podeu enviar la vostra reclamació a l'administrador a través del web d'Air Berlin fins a l'1 de febrer.
- Recordeu que les possibilitats de recuperar els diners són baixes, atès que com a persones consumidores ocupeu el darrer lloc en la llista de creditors.

Recomanacions per omplir el formulari:
- Feu una descripció de la vostra reclamació.
- Esmenteu el número de reserva i el número de vol.
- Especifiqueu l'import de la vostra petició.
- No oblideu afegir les vostres dades de contacte.
- Adjunteu-hi una còpia dels justificants.
- Esmenteu el número de referència de la reclamació enviada a Air Berlin, en cas que en tingueu.
- Conserveu una còpia de tots els documents relacionats amb la reclamació.


Altres recomanacions:
- Si no podeu cancel·lar els bitllets de forma gratuïta (excepte les tarifes reemborsables), només us retornaran les taxes d'aeroport.
- Feu arribar la vostra reclamació a través del formulari de contacte de la companyia perquè el liquidador ho pugui tenir en compte quan sigui oportú.
- Pel que fa a les reserves fetes des de les agències de viatges, en cas de cancel·lació de vol per Air Berlin, l'agència no és responsable, la sol·licitud de reemborsament ha d'adreçar-se a la companyia aèria. En cas de contractació de viatge combinat (vol Air Berlin + hotel p.e.) amb una agència de viatges francesa, aquesta serà responsable de la prestació dels serveis, és l'única interlocutora en cas d'incident del vol o del viatge, i si Air Berlin anul·lés el vol, l'agència de viatges francesa hauria d'organitzar un transport alternatiu amb un altre transportista.
 
 

012