Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

Alertes de productes

Vehicle, marca SKODA, models CITIGO, RAPID i OCTAVIA III
Data: 12/12/2016

Descripció:
Vehicle automòbil turisme del fabricant ŠKODA amb el tipus de venda Citigo / Rapid / Octavia III (Codi model NF * / NH *, NK * / 5E *, NL * - MY 2016) fabricats a Bratislava (Eslovàquia) / Mlada Boleslav (Rep. Txeca) / Mlada Boleslav (Rep.Txeca)
Els vehicles afectats model Citigo (fabricat a Eslovàquia) i Rapid i Octavia (fabricats a la Rep.Txeca) vehicles amb pany de porta bàsica fabricada en el període que va des del 2015.11.25 fins al 2016.04.14 inclosos.


Naturalesa del risc:
Risc d'accident. En vehicles Citigo, Rapid i Octavia fabricats en un període concret hi ha la possibilitat que la palanca d'encast de l'assegurança manual per a nens es pugui trencar a causa de danys soferts en ser treta del motlle d'injecció.
Això pot provocar que un cop activat el segur per a nens aquest es desactivi de manera inadvertida, sobretot en cas de fortes sacsejades. Com a conseqüència la porta es pot obrir des de dins.


Mesures adoptades i recomanacions:
El fabricant de vehicles requereix la comprovació de tots els vehicles afectats i lliurats. En el nostre mercat es realitza una acció de "Campanya de trucada (amb carta al client)". La mesura no està limitada en temps. En els sistemes de campanyes s'identifica si estan afectats els bastidors i en cas afirmatiu es comprova el funcionament de l'assegurança manual per a nens al vehicle. En cas necessari, se substitueix un pany de porta danyada. En la fabricació en sèrie s'ha introduït una comprovació automàtica suplementària al 100% per supervisar (comprovació del parell de collament) la funció d'encast.