Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

Alertes de productes

Motocicleta, marca YAMAHA, models MT09 / MT09-Tracer /XSR900
Data: 19/04/2017

Descripció:
Es tracta de motocicletes de gran cilindrada, models: MT09 / MT09-Tracer / XSR900. Al mercat espanyol es troben afectades un total de 3840 motocicletes.


Naturalesa del risc:
Risc d'accident. A causa d'unes instruccions de pintat inadequades, el suport inferior del manillar (torretes) es poden afluixar. Addicionalment, l'agent blocant de la rosca no s'ha aplicat adequadament a la rosca del pern de subjecció del suport del manillar. Per tant, en cas d'impacte sobre el manillar, la capa de pintura de la part inferior del suport inferior pot arribar a saltar, provocant la pèrdua de força axial del pern. En aquest moment la femella de subjecció s'afluixa, i pot arribar a caure a causa de les vibracions pròpies del motor. Finalment el suport del manillar pot deixar-se anar de la tija, resultant en una pèrdua de control del vehicle.


Mesures adoptades i recomanacions:
Per corregir aquest defecte, Yamaha està iniciant una Campanya de Modificació de Fàbrica. Les unitats afectades hauran reemplaçar el suport inferior del manillar pel de contramesura. Les mesures adoptades són les següents: 1. El procés d'aplicació de l'agent blocant de la rosca del pern s'automatitzarà perquè sigui més estable. 2. S'ha eliminat el procés de pintat de la part inferior de la torreta del manillar.