Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

Alertes de productes

Vehicle, marca SKODA, models RAPID/ SPACEBACK I YETI
Data: 26/09/2017

Descripció:
Vehicle automòbil turisme del fabricant ŠKODA amb el tipus de venda Rapid / Spaceback (Codi model NH * - MY 2017), i NK * - MY2017-2018) i Yeti (codi model 5L * - MY2017) fabricats a República Txeca.
Es troben afectats 275 vehicles.


Naturalesa del risc:
Risc de lesions.En vehicles Rapid i Spaceback i Yeto fabricats en un període concret hi ha la possibilitat que en ocasions els pretensors dels cinturons de seguretat davanters s'han fabricat fora del marge de tolerància. En cas d'accident, a l'activar el sistema pirotècnic, és possible que peces d'aquest es desprenguin i entrin a l'habitacle. Com a conseqüència d'això, en aquests casos existeix un risc potencial que els ocupants pateixin lesions.


Mesures adoptades i recomanacions:
Notificació voluntària de productors. El fabricant de vehicles requereix la comprovació de tots els vehicles afectats i lliurats. En el nostre mercat es realitza una acció de "Campanya de trucada (amb carta al client)". La mesura no està limitada en temps. Al vehicle afectat se substitueix el cinturó de seguretat amb pretensor del cinturó. En la fabricació en sèrie s'han introduït diverses comprovacions addicionals