Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

Notícies

L'Agència Catalana del Consum i la Direccte Occitanie del govern francès sumen esforços en la protecció de les persones consumidores
(31/05/2017)

Foto de la reunió     

Una delegació de l'Agència Catalana del Consum (ACC), encapçalada per la directora, Montserrat Ribera, i el subdirector de Disciplina de Mercat, Albert Melià, es van reunir el passat 24 de maig a Tolouse (França) amb el director de la nova Direccte Occitanie (Direction Régionale des Entreprises, de la Concurrence, de la Consommation, du Travail et de l'Emploi), Christophe Lerouge, en el marc de les reunions anuals de coordinació entre ambdós organismes de consum.
L'ACC, organisme autònom de la Generalitat adscrit al Departament d'Empresa i Coneixement, té assignades totes les competències en matèria de consum a Catalunya. Per la seva banda, la Direccte Occitanie, que ara aplega la nova regió administrativa de l'Occitanie, creada l'1 de gener del 2016 a partir de la unió de les antigues regions de Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées, i que comprèn una població de més de 5 milions d'habitants, també té les competències en temes de consum i prevenció del frau.
Per tant, aquestes trobades periòdiques entre l'ACC i la Direccte tenen com a objectiu valorar les actuacions conjuntes que s'han dut a terme en relació amb la protecció dels drets de les persones consumidores, així com facilitar l'intercanvi d'informació relativa a les reclamacions transfrontereres de consum que afecten consumidors i empreses tant de Catalunya com del país veí.
A banda d'això, també permeten traçar les línies directrius, per a ambdues administracions, pel que fa a les properes actuacions inspectores de productes i serveis que es duran a terme conjuntament.
A més, es vol aprofitar la constitució de la nova regió francesa, i les sinèrgies ja existents, per revitalitzar la col·laboració entre l'ACC i els Centres Regionals Tècnics del Consum de la zona, especialment pel que fa al coneixement i la compartició de bones pràctiques en matèria de consum responsable. 
 

012