Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

Notícies

La Delegació del Govern davant la UE acull l'Assemblea General de la xarxa NEPIM
L'ACC presideix des del 2012 aquesta xarxa que promou el consum responsable (21/09/2017)

L'Assemblea General de la Xarxa NEPIM, que treballa per a la promoció del consum sostenible en les regions europees, s'ha reunit a la Delegació del Govern davant la UE. NEPIM, que agrupa diferents organismes regionals i nacionals –Catalunya, a través de l'Agència Catalana del Consum, n'és membre actiu i n'ostenta la presidència des del 2012–, actualment treballa per tirar endavant projectes relacionats amb el consum d'energia i la pobresa energètica, el malbaratament d'aliments i l'endeutament de les famílies.

Davant la dificultat d'establir estructures regionals de protecció dels consumidors als estats membres, la xarxa ha decidit comptar amb el suport i la influència del Comitè de les Regions. Per aquest motiu, ha convidat a l'assemblea el president del Comitè Europeu de les Regions (CdR), Karl-Heinz Lambertz, que va ser el primer president de NEPIM.

Els objectius principals de la xarxa són:
· Crear un fòrum per a les diverses organitzacions de consumidors d'arreu d'Europa.
· Programar activitats de promoció de la xarxa a les diferents regions d'Europa, per tal de fomentar polítiques de consum més sostenibles i fer-les partícips i actores de l'estratègia per a la política de consum a Europa.
· Convertir-se en un dels interlocutors amb les institucions de la Unió Europea, de cara al desenvolupament de la política de consum.
· Participar activament en els projectes europeus adreçats a desenvolupar i potenciar bones pràctiques en l'àmbit de la protecció de les persones consumidores arreu de les regions europees. 
 

012