Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

Notícies

La Generalitat estudia vies legals per perseguir els webs i les xarxes socials que fan apologia de l'anorèxia i la bulímia
Sessió plenària de la Taula de Diàleg pels Trastorns de la Conducta Alimentària (20/07/2017)

La directora de l'Agència Catalana de Consum (ACC), Montserrat Ribera, ha anunciat avui que el Govern està estudiant les vies legals per poder perseguir els webs, blogs i xarxes socials que fan apologia de l'anorèxia i la bulímia a internet. D'aquesta manera, la Generalitat atén la petició de la Taula de Diàleg per a la Prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA), recollida en les conclusions dels treballs "Anorèxia i Internet", que durant dos anys han analitzat l'impacte de continguts "no saludables" a la xarxa sobre pacients d'anorèxia i bulímia.

En el marc de la reunió plenària de la Taula de Diàleg per a la Prevenció dels TCA, celebrada aquest matí al Palau Robert, Ribera ha explicat que des dels Departament d'Empresa i Coneixement, i de Salut, s'està treballant per dotar l'administració "d'eines legals" per poder actuar de manera eficaç contra la difusió a internet d'aquests continguts incitadors dels trastorns alimentaris. Ribera ha avançat que "des de la Generalitat estem treballant per poder perseguir, d'una banda els particulars que difonguin aquests continguts a internet, i d'una altra els hostings, les empreses que allotgen els webs, blogs i xarxes que fan apologia dels trastorns alimentaris amb continguts que inciten a l'anorèxia i la bulímia". La directora de l'ACC ha volgut destacar que "per crear aquest marc legal específic que ens permeti actuar com a administració estem treballant d'una manera possibilista, a partir de la modificació de lleis ja existents: el Codi del Consum i la Llei de Salut Pública".

Així mateix, la plenària celebrada aquest matí, ha estat el primer acte oficial de la nova presidenta de la Taula de Diàleg per a la Prevenció dels TCA, Marcela Topor, que ha volgut assumir aquest càrrec honorífic i així, fer costat a les accions de sensibilització i prevenció contra aquest tipus de malalties. Topor ha volgut destacar que "els trastorns alimentaris no són culpa de ningú, però són responsabilitat de tots". Pel que fa a la problemàtica dels continguts a la xarxa que inciten a l'anorèxia i la bulímia, la nova presidenta de la Taula de Diàleg ha apuntat que els canvis legislatius en els quals està treballant la Generalitat seran una "molt bona eina per aconseguir una internet més segura que no comporti riscos per a la salut". 
 

012