Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Inici > Espai d'Educació > Tallers > Xerrades pares i mares
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

Xerrades pares i mares

Xerrades dirigides a les associacions de mares i pares de centres de segon cicle d'educació infantil, educació primària i educació secundària, de tot el territori català, que ho sol·licitin.

L'AMPA que hi estigui interessada ha d'enviar a l'Escola del Consum de Catalunya la sol·licitud següent.

L'oferta dirigida a les AMPA consta de quatre xerrades sobre diferents temes relacionats amb l'educació del consum:

Xerrada ampa - ho comprem 

Ho comprem? El repte d'aprendre a consumir en família

Com és que volem l'última novetat? I... ho podem comprar? Sempre fem servir el que comprem? Com podem consumir de forma responsable? I si no m'agrada, em tornen els diners? Què ens trobem comprant? En aquesta xerrada es parteix del consum quotidià: a partir del diàleg i el debat s'exploren vies per orientar l'educació del consum dels infants i els joves.

 Xerrada ampa - jugar o consumir jocs

Jugar o consumir jocs? El repte d'aprendre a conèixer el joc i les joguines              

En aquesta xerrada es parteix d'un fenomen de consum com les joguines, i a partir del debat, s'exploren vies per orientar l'educació del consum dels nostres fills. La xerrada constitueix un espai de diàleg i una oportunitat per reflexionar a l'entorn de qüestions com les següents: sempre necessitem joguines per jugar? Hi ha jocs que ens avorreixen al cap d'uns dies i n'hi ha que ens agraden sempre? Quines competències desenvolupen en els meus fills un joc de construcció o una botigueta? Com sé que compro una joguina segura i adequada per als meus fills?

 Xerrada ampa - històries o anuncis

Històries o anuncis? El repte d'aprendre a conviure amb els mitjans de comunicació i la publicitat 

En aquesta xerrada es parteix d'un fenomen de consum quotidià com la publicitat i els mitjans de comunicació i, a partir del debat, s'exploren vies per orientar l'educació del consum dels nostres fills. La xerrada constitueix un espai de diàleg i una oportunitat per reflexioanar entorn de qüestions com les següents: podem anar de l'escola a casa sense veure cap anunci publicitari? S'emeten els mateixos anuncis a les 5 de la tarda que a les 9 de la nit? Una, dues o tres hores de televisió al dia? Tot s'hi val a l'hora de fer publicitat?

 

 Xerrada ampa - ens familiaritzem amb la publicitat

Ens familiaritzem amb la publicitat? El repte d'aprendre en família a conviure amb la publicitat

Xerrada dirigida a les famílies, amb la participació dels infants que cursin entre P4 i 2n de primària. L'Escola del Consum de Catalunya ofereix un "xerrada en família". A partir de la publicitat es presenta una dinàmica interactiva entre pares, mares i fills, en la qual s'exploren conjuntament eines per realitzar un consum crític, reflexiu i actiu en família. Podem anar de l'escola a casa sense veure cap anunci publicitari? S'emeten els mateixos anuncis a les 5 de la tarda que a les 9 de la nit? És igual la publicitat de dolços per a infants que per a adults? Tot s'hi val a l'hora de fer publicitat?

 Xerrada ampa - quin consum energia fem a casa

Quin consum d'energia fem a casa?

Xerrada dirigida a les famílies, amb la participació dels infants que cursin entre 1r i 3n d'educació primària. Una activitat orientada a crear espais de comunicació al voltant del fenomen de la gestió quotidiana de l'energia.

A casa, on trobem l'energia? Què podríem fer i què no sense energia? Com es relaciona l'energia amb nosaltres? I amb el medi...? De quantes formes diferents puc utilitzar l'energia? Vet aquí algunes de les preguntes que poden trobar resposta a partir d'una dinàmica interactiva entre pares, mares i fills/es on s'exploren conjuntament eines per realitzar un consum crític, reflexiu i actiu en família.

 

© 2011 Agència Catalana del Consum