Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

L'anorèxia no és culpa de ningú

Campanya per a la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària amb la voluntat de posar fre a aquestes malalties.

La campanya "L'anorèxia no és culpa de ningú" , vol conscienciar sobre la necessitat de demanar ajuda professional quan se sospita de la presència d'un trastorn de la conducta alimentària com ho és l'anorèxia nerviosa, ja que ens trobem davant de malalties mentals greus però que es poden superar si la persona es posa en tractament.

El fet que una persona pateixi una malaltia d'aquest tipus no és culpa seva ni de la família. Són malalties que es denominen multicausals, atès que són resultat de la presència de múltiples factors, tant genètics, com personals com socials. Desculpabilitzar a la persona que pateix un trastorn de la conducta alimentària i a la seva família contribueix a una major comprensió social d'aquestes malalties i possibilita que la persona malalta demani ajuda.

Malauradament a Catalunya es calcula que més de 28.000 nois i noies presenten un trastorn de la conducta alimentària. Davant d'aquestes xifres, que molts especialistes han definit d'epidèmia, aquesta campanya que el gremi de publicitaris a través de Fundeco (Fundació de la Comunicació) ha elaborat a favor de l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia té l'objectiu de desfer dos de les principals falses creences entorn a aquestes malalties: que no s'arriben a curar mai i que alguna cosa deu haver fet la persona que la pateix per acabar emmalaltint. Per aquest motiu, es posa de relleu que "Més del 70% dels afectats per anorèxia es recuperen" i "L'anorèxia no és culpa de ningú".

 

 

Material de difusió de la campanya

 

 

Vídeo de la campanya

         
         
     Anorexia 1    Anorexia 2  
            
    gràfica 1 [pdf Document Adobe Acrobat, 416 Kb]     gràfica 2 [pdf Document Adobe Acrobat, 409 Kb]  

 
 

© 2011 Agència Catalana del Consum